Alex Ferguson  (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)
Alex Ferguson (Foto: PHIL NOBLE/REUTERS)

United truer Le Havre med søksmål

Raser mot beskyldningene den franske klubben har fremsatt etter Paul Pogbas overgang.

FIFA nekter Chelsea å kjøpe nye spillere i de to neste overgangsvinduene, og i kjølvannet av den saken har flere klubber kommet på bordet med alvorlige påstander om engelske storklubber.

Den franske klubben Le Havre klager Manchester United inn til Fifa etter at United i sommer hentet 16 år gamle Paul Pogba.

Les også: United kan risikere kjøpsnekt
Les også: Fransk klubb beskylder United for slavehandel

Klubbledelsen har blant annet beskyldt United for å ha lokket Pogbas foreldre med penger og bolig for å sikre seg underskriften hans.

Truer med søksmål
Manchester United ser rødt etter beskyldningene fra Le Havre, og truer nå den franske klubben med søksmål.

«Manchester United har i dag skrevet til Le Havre for å varsle om at det vil bli anlagt sak dersom slike beskyldninger gjentas i forbindelse med Paul Pogbas overgang», skriver United i en pressemelding på sine nettsider.

Benekter alle beskyldninger
Grunnen til at de truer med å gå til sak mot den franske klubben forklares slik:

«I respons til de helt grunnløse kommentarene fra Le Havre-president Jean-Pierre Louvel ønsker Manchester United å kategorisk bekrefte at klubben, som en del av klubbens retningslinjer, og i samsvar med de gjeldende retningslinjer innen fotballen, ikke tilbyr lokkemidler til foreldrene til spillere som signerer for klubben, for eksempel i form av penger eller kjøp av hus», heter det i pressemeldingen.

Der gjøres det også klart at alle beskyldninger

«Manchester United er helt sikker på at Paul Pogbas overgang har skjedd i tråd med de gjeldene retningslinjene fra FIFA. Manchester United er klare til å forsvare alle påstander Le Havre kommer med til FIFA.»

«Det må bemerkes at all kontraktsdokumentasjon vedrørende spillerens registrering for klubben allerede har blitt ratifisert av FA og Premier League.»