PS new citroen 2cv
PS new citroen 2cv

2CV gjør comeback?

Dette bildet er lekket ut av Citroën. Kommer jernsenga tilbake?

Citroën bekrefter at de skal vise et helt nytt konsept på bilutstillingen i Frankfurt senere denne måneden. Samtidig har de lekket ut noen bilder av en bil som har mistenkelig mye til felles med den legendariske 2CV-en. Disse er også i tråd med konseptskissen på bildet over, fra 2007.

Dermed er spekulasjonene i gang. Skal Citroën kaste seg på retrobølgen og ta opp kampen mot biler som Mini og Fiat 500? I så fall kommer det ikke som noen stor overraskelse.

Nye Mini er en kjempesuksess. Les testen vår her:

Sikkerstikk

Etter mange år med famling på designfronten, har nemlig franskmennene blitt mye dristigere de siste årene. Samtidig liker de å fokusere på historien og her har Citroën som kjent noen skikkelige klassikere å vise til.

Citroën har laget noen fantastiske bilreklamer. Her er tre av dem:

DS gjenoppstår dessverre bare i navnet. Men en ny og moderne utgave av 2CV har lenge blitt regnet som et opplagt sikkerstikk.

Miljøvennlig

Dette er en av verdens mest populære bilmodeller gjennom tidene. Den har fortsatt høy standing blant entusiastene og mange kan ikke tenke seg noen annen bil.

Selv om skallet har høy retrofaktor, er det grunn til å tro at en "ny" 2CV vil være alt annet enn gammeldags. Citroën vil trolig bruke denne bilen som et utstillingsvindu for moderne teknikk og da særlig miljøvennlige løsninger.

Foreløpig er ingen ting bekreftet. Men sannsynligvis vil Citroën lekke flere bilder i dagene mot Frankfurt-utstillingen som åpner offisielt for pressen 15. september.

Sjekk alle Citroën -modellene i Brooms nybilguide - klikk her: