fyllingen  (Foto: TV 2/)
fyllingen (Foto: TV 2/)
Gjeitrem_fyllingen_sumo
Gjeitrem_fyllingen_sumo
Hedin  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Hedin (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Fyllingen til Mesterligaen

Fyllingen knuste Bregenz i Haukelandshallen.

Fyllingen-Bregenz 35-31

SISTE: Kampen er over. Fylingen er i Mesterligaen for aller første gang. Fyllingen fikk en drømmestart på kampen og ledet hele veien til pause. Stillingen ved hvilen var 21-14. Til slutt sto det 35-31.

Før kampen:
En kamp står mellom Fyllingen og et besøk av selveste Ivano Balic.

Dersom Fyllingen slår østerrikske Bregenz i ettermiddag, vil de være klar for spill mot verdens beste.

- Tøff oppgave
Men bergensklubben står overfor et lag som har deltatt i gruppespillet i Mesterligaen de fem siste sesongene, og som banket Partizan Beograd med hele 33-20 lørdag.

- Det blir en tøff kamp for Fyllingen. Bregenz viste at de har et fysisk sterkt lag. De har en tøff oppgave i dag, sier landslagssjef Robert Hedin til TV 2 Sporten.

Se intervju med landslagstreneren:

336861

Det betyr ikke at Hedin tror at Fyllingen er uten sjanse.

- Det har de definitivt. Nå har de sett hvordan de spiller. Fyllingen har et godt lag og de spiller på hjemmebane med støtte fra publikum. Alt kan skje, sier landslagssjefen.

Fyllingen-trener Anders Fältnäs lot seg ikke skremme av det Bregenz presterte mot Partizan Beograd.

- Det jeg er mest glad for er at Bregenz ikke kom med noe nytt. Ikke noe nytt overtallsspill, ikke noe nytt forsvarsspill. Jeg kjente alt fra tidligere. Det jeg kunne konstatere var at forsvarsspillet til Bregenz sto veldig godt til Partizans angrepsspill, og gjorde det ufattelig dårlig, oppsummerer han.

Se Anders Fältnäs snakke om kampen:

336859

Banker på landslagsdøren
Fyllingen-treneren så hvor sliten Partizan-spillerne var etter å ha spilt kamp dagen før. Nå håper han Bregenz også vil merke at det er under et døgn siden de har spilt kamp, mens Fyllingen har hatt en hviledag mellom sine kamper.

- Jeg tror vårt spill passer Bregenz dårligere enn Partizans. Og hviledagen er definitivt en fordel for oss. Jeg tror vi har en bra sjanse til å vinne, mener Fältnäs.

Fyllingen har flere spillere som banker på landslagsdøren. Magnus Dahl, Espen Holand, Andreas Gjeitrem og Svend Magnus Pettersen er alle i nærheten av landslagsspill. Hedin håper de kan få verdifull erfaring ved spill mot verdens beste spillere i Mesterligaen.

- Det er veldig viktig at de får kjenne på den internasjonale erfaringen de kan skaffe seg der. Jeg håper Fyllingen klarer det. Det er ikke noe man kan trene seg til, sier Norges landslagstrener.

Se Fyllingen - Bregenz direkte på TV 2 Sumo søndag klokken 16.00