Dodge Deora er et unikt konsept som kan bli ditt 26. september. (Foto: Darin Schnabel, RM Auctions)
Dodge Deora er et unikt konsept som kan bli ditt 26. september. (Foto: Darin Schnabel, RM Auctions)

Spektakulær raring

Er dette en futuristisk pickup, en ombygd Chevy fra 50-tallet eller et av NASAs månefartøy?

Svaret er en futuristisk pickup. Eller nærmere bestemt var det en futuristisk pickup da de berømte brødrene Alexander bygget denne Dodge Deora i 1967, skriver siste.no

Er du tilfeldigvis på jakt etter noe ingen andre har, så er dette muligheten. Bilen, kun laget i dette ene eksemplaret, auksjoneres bort. Den vrir garantert hoder.

Hva mangler?

Om du ser nøye på bildet over oppdager du raskt to ting. Det første åpenbare er at bilen ikke har noen radiator mellom lyktene. Brødrene Mike og Larry mente grillen var i veien for det designmessige uttrykket, og brødrene var først og fremst opptatt av at pickupen skulle være lavest mulig. De flyttet radiatoren bak hvor bensintanken lå, lagde seg to luftinntak under og en elektrisk vifte som førte lufta inn.

Det andre er det faktum at bilen ikke har dører! Designet, som skulle være framtidsrettet, ble laget av Harry Bradley. Og dører var tydeligvis overvurdert. Så brødrene fikk et praktisk problem: Hvordan skal man komme seg inn i bilen?

Gull

Løsningen var en svær frontrute som kan åpnes, samtidig som fronten (ja, der hvor radiatoren normalt sitter) kan vippes til siden. Nærmest som en ferje som åpner hele fronten.

Av den grunn er instrumentene plassert til venstre for føreren, mens rattet er skyvbart. Og husk, bilen ble laget i 1967!

Navnet Deora stammer fra spansk og betyr gull. 26. september auksjoneres den bort i Los Angeles. Prisen er satt mellom 2,1- og 3,3 millioner kroner.

Se flere bilder på siste.no