I det første programmet møter vi advokat Frode Sulland, som siden dommen i Orderud-saken i 2001 har jobbet for å renvaske Veronica Orderud. Vi blir med når han besøker henne i fengselet.

- Jeg opplever Orderud-saken som et ekstremt uttrykk for hvordan det kan gå galt når alle slår seg sammen og løper etter det samme målet. At vi ikke klarte å få dem frifunnet i rettssaken, det var tungt å bære - forferdelig tungt, sier Frode Sulland.

I "Forsvarsadvokatene" følger vi Frode Sulland og Veronica Orderud i arbeidet med gjenopptakelsessaken.

Frode Sulland møtte Veronica Orderud for første gang da hun satt pågrepet på en glattcelle på politistasjonen på Gardermoen for ti år siden.

- Hun var dypt fortvilet og dypt forvirret. Og jeg hadde med et menneske å gjøre som var klar og sterk på at dette hadde hun ikke noe med å gjøre, sier Sulland.

Trusler med kniv

Vi møter en 49 år gammel mann som er tiltalt for trusler med kniv mot en kvinne og et barn, i samtaler med forsvarer Peter Nørgaard og i retten der han får sin dom.

Vold i hjemmet

Advokat Racha Maktabi forsvarer en mann som er tiltalt for flere tilfeller av vold mot samboeren. Det er snakk om gjentatte slag og et mulig kvelertak.

Vi blir med på et møte mellom Racha Maktabi og klienten, der de ser på bilder av offeret og der klienten i detalj redegjør for hva som har skjedd.

- Man blir tykkhudet - det handler om saken, og da må du stille de spørsmålene som er ubehagelige. Jeg tenker ikke over det, jeg er opptatt av å få svar på spørsmålene mine, sier Racha Maktabi om det å håndtere slike saker.

Atle Hamre i utpressingssak

Vi møter også travkusken Atle Hamre, som er tiltalt for utpressing av en skipsreder i Kristiansand. I et møte med forsvarer Nils Christian Nordhus, forbereder Hamre sin rettslige forklaring

- Det betyr ingenting for meg om klienten min er skyldig eller ikke skyldig, fordi jeg ikke kan vite om han er skyldig eller ikke skyldig så lenge han forklarer til meg at han ikke er skyldig. Det er klart man har sine mistanker og gjør seg opp en oppfatning, men stort sett blir jeg overbevist om at de er uskyldige. Jo mer jeg jobber med saken jo sikrere blir jeg på at de er uskyldige. Men det kan jeg selvsagt ikke si i retten, sier forsvarer Nils Christian Nordhus.

Inn bak lukkede dører

Vi følger dem helt inn bak lukkede dører i noen av Norges mest kjente kriminalsaker, i rettssalen og i møter med klientene.

Gjennom åtte måneder har forsvarsadvokatene i Hestenes og Dramer hatt kamerateam med seg på åstedsundersøkelser, under fengselsbesøk og i møter med klientene. Spesialtillatelser har gjort det mulig å filme i rettssalen under svært dramatiske rettssaker, for første gang i norsk historie.

Dermed er det duket for et unikt innblikk fra innsiden i de store kriminalsakene vi kjenner fra media, blant dem gjengvolden mot Kadra Yusuf, Orderud-etterforskningen, Hamre-saken, Ali Farah vs. Erik Schenken og Broken Lorry-saken, betegnet som Norgeshistoriens største narkotikasak.

Vi treffer han som stjal bilspeil på vei hjem fra firmafest, hun som ble lurt av mannen sin til å ta med seg piller på bussen fra Gøteborg, han som drakk seg full og viftet med en kniv i en barnehage og han som er tiltalt for voldtekt mot to kvinner.

Noen av disse menneskene bedyrer sin uskyld. Andre tilstår alt. Alle har en alliert ved sin side: Forsvarsadvokaten.

I til sammen ni programmer følger vi forsvarsadvokatene og klientene deres på TV 2 i høst.

Les mer om hver enkelt her:

Advokat Helge Hjort

Advokat Olle Nohlin

Advokat Truls Dramer

Advokatfullmektig Nils Christian Nordhus

Advokat Racha Maktabi

Advokat Frode Sulland

Advokat Anne Hazeland Tingstad

Advokat Peter Nørgaard

TV 2 torsdager kl. 20:00