Siv Jensen anklager tv-kanalene for diskriminering. Bildet er fra et møte på Litteraturhuset i Oslo.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Siv Jensen anklager tv-kanalene for diskriminering. Bildet er fra et møte på Litteraturhuset i Oslo. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Jensen anklager NRK og TV 2 for diskriminering

Frp-lederen mener kameravinklene og dype stoler gjør at det ser ut som hun har på seg miniskjørt når hun stiller til debatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siv Jensen mener mennene får en fordel i tv-studioene, fordi en kvinne som stiller i skjørt ikke kan vise samme autoritet på grunn av studioutformingen.

Sammen med Erna Solberg (H) og Liv Signe Navarsete (Sp) tar hun nå et oppgjør med studioene som er tilpasset menn.

– Kjønnsdiskriminerende

– En ting vi diskuterer i nesten alle debatter, er hvordan stolene er, om det er undervinklede kameraer eller ikke. For det er kjønnsdiskriminerende, sier Jensen til VG.

Frp-lederen mener kameravinkler og rare stoler får det til å se ut som om hun har på seg miniskjørt når hun stiller til tv-debatt.

– Er du riktig uheldig, kan du bruke all din kraft i løpet av en debatt til å tenke over hvordan du har bena, fordi skjørtet blir helt galt i forhold til stolen.

Siv Jensen (h) møtte statsminister Jens Stoltenberg under årets første duell på TV 2. (Foto: TV 2)

Sp-leder Liv Signe Navarsete sier til avisen at hun har droppet skjørt på grunn av kameravinkler og studioer som er tilpasset menn. Også Høyre-leder Erna Solberg sier hun har begynt å stille mer til debatt med bukse.

– Flotte kvinner

Prosjektleder for valgsendingene til TV 2, Tor Godal, sier det er helt ukjent for ham at valgstudioet er diskriminerende.

– Vi har hatt besøk av mange av de kvinnelige partilederne. Noen kommer i skjørt, andre i bukse. Jeg synes de ser veldig flotte ut i vårt studio, enten de kommer i skjørt eller bukse. Jeg regner med at de kler seg som de mener er mest hensiktsmessig, sier Godal til tv2nyhetene.no.

– Flere av de kvinnelige partilederne mener studioet er diskriminerende. Vil dere gjøre noen endringer?

– Det jeg kan love er at hos oss får de snakke politikk og bli møtt av skarpskodd og poengtert journalistikk. Det er vel det valgkampen handler om.

NRK åpner for å endre regi eller klipping i årets valgsendinger.