jakten på kjærligheten
jakten på kjærligheten

«Jakten»-deltaker fikk datetips av sønnen

Frida Merete Kahlisto (44) har fått beskjed av sønnen (14) om å smile mye når hun jakter på kjærligheten på TV 2 i høst.

- Nå er det ingen vei tilbake, sier en smilende og spent Frida Merete Kahlisto til tv2underholdning.no mens hun gjør seg klar til speeddate og «Jakten på kjærligheten» .

Hun er en av 38 kjæresteklare menn og kvinner som i går var samlet på Leangkollen i Asker for å treffe sin utvalgte «Jakten på kjærligheten»-bonde.

- Smil, mamma!

Frida Merete Kahlisto lener seg inntil et av de mange epletrærne i hotellområdets hage og smiler, mens hun forteller at det er sønnen som har mye av æren for at hun meldte seg på «Jakten på kjærligheten».

- Da vi satt sammen og så på presentasjonsprogrammet, sa sønnen min at jeg måtte sende denne bonden et brev, og da måtte jeg jo det, sier hun.

Frida Merete Kahlisto fikk dateråd av sønnen før hun skulle treffe sin favorittbonde i Jakten på kjærligheten. (Foto: Lasse Sandaker-Nielsen)
Frida Merete Kahlisto fikk dateråd av sønnen før hun skulle treffe sin favorittbonde i Jakten på kjærligheten. (Foto: Lasse Sandaker-Nielsen)
Og sønnen var en av de første Kahlisto ringte da TV 2 - på vegne av bonden som hemmeligholdes fram til 21. september - inviterte henne med på speeddate.

- Det var helt avgjørende for meg at han godkjente dette og at han var komfortabel med en mamma som skal date på tv, sier hun.

Godkjennelsen kom umiddelbart, og før gårsdagens speeddate fikk hun med seg et råd på veien:

- Smil mye, mamma!

- Som å gå opp til eksamen

Ole Kristian Huser (41) er en av de som snart skal i ilden, og følelsene er blandede.

- På fredag var jeg kjempenervøs, som når man skal opp til eksamen, men akkurat nå er jeg ganske rolig, men veldig spent på å møte bonden, på å komme i gang. I tillegg er de andre frierne med på å skape en god stemning på venterommet, sier Huser til tv2underholdning.no.

Ole Kristian Huser er klar for speedate i Jakten på kjærligheten. (Foto: Lasse Sandaker-Nielsen)
Ole Kristian Huser er klar for speedate i Jakten på kjærligheten. (Foto: Lasse Sandaker-Nielsen)

Viktig å puste med magen

Huser forteller at han ikke har noen uttalt strategi foran den sju minutter lange seansen, men han har likevel planen klar.

- Jeg skal slappe av og være meg selv og forsøke å ha fokus på bonden, ha øyekontakt, være blid, hyggelig og positiv. Og så skal jeg prøve å få igang en god samtale om våre felles interesser. Og kanskje viktigst av alt, må jeg huske å puste med magen, sier han.

Fra Birken til speeddate

For frier Mette Skjeldam (28) har det vært en fartsfylt og spennende helg. Den sporty jenta syklet Birken på lørdag, og kastet seg rett ut i speeddate med sin utvalgte bonde søndag. 

- Jeg har ikke sovet så mye i natt, og selv om jeg var sliten etter Birken, var det rett opp i morges. Jeg tenkte en stund på om jeg skulle forsove meg, for jeg var så spent, men det var bare å komme seg opp. Jeg har jo gledet meg så mye til dette, sier hun til tv2underholdning.no.

Masse adrenalin

Mette Skjeldam er klar for speedate i Jakten på kjærligheten. (Foto: Beate Sneve Larsen)
Mette Skjeldam er klar for speedate i Jakten på kjærligheten. (Foto: Beate Sneve Larsen)
Hun mener selv det har vært en helg litt utenom det vanlige, hvor hun har opplevd mye på kort tid.

- Det har vært en helg fylt med adrenalin og jeg har et vanvittig rush inni meg nå. Men jeg føler jeg kan kontrollere det, selv om det er vanskelig, sier hun før hun skal inn på date.

- Villere enn fallskjermhopping

Mette har aldri vært med på noe liknende, og mener dette er villere enn fallskjermhopping.

- Dette er det villeste jeg har gjort. Jeg har hoppet i fallskjerm, men dette får konsekvenser for meg videre, føler jeg. Jeg har aldri søkt på noe reality før, men Jakten på kjærligheten er jo et bra program, så bonden er nok sikkert bra.

Moholt tror det blir romantikk

Programleder Katrine Moholt er minst like klar for å komme i gang som de spente frierne. For sjette gang skal hun lede programmet som forrige sesong i snitt dro nesten en million seere hver eneste uke og som så langt har skapt både flere ektepar og barn .

- Det skal bli godt å komme i gang nå, og vi har en spennende gruppe som alle er klare for å bli bedre kjent med bonden, sier Moholt til tv2underholdning.no.

Og Moholt fornemmer romantikk i lufta i år igjen.

- Det har jo ikke vært en sesong uten at noen har funnet hverandre, derfor har jeg god tro på bonderomantikk i går også, sier hun.

- Ha det moro

Katrine Moholt synes det er vanskelig å gi konkrete råd til frierne, men understreker at det er viktig å fokusere på det positive.

- Ha det moro og gøy og tenk at dette er en unik sjanse til å møte noen du aldri ville møtt om det ikke var for «Jakten på kjærligheten». Ikke ta det for høytidelig. Ha det gøy og prøv å ikke være nervøs, sier hun.

Katrine Moholt (Foto: Håvard Solem)
Katrine Moholt (Foto: Håvard Solem)

Bli bedre kjent med årets friere her . Les alt om «Jakten på kjærligheten» her. «Jakten på kjærligheten» har premiere på TV 2 mandag 21. september kl 20.

Les alt om «Jakten på kjærligheten» her.

«Jakten på kjærligheten» har premiere på TV 2 mandag 21. september kl 20.