solheim kniv 2 (Foto: Magnus Nøkland / TV 2)
solheim kniv 2 (Foto: Magnus Nøkland / TV 2)

Erik Solheim kuttet seg til blods

Sendt av gårde med ambulanse etter å ha stukket seg selv i armen under miljøarrangement.

Miljøminister Erik Solheim kuttet seg selv i armen slik at blodet fosset under et arrangement i Oslo lørdag. Solheim deltok på et arrangement i regi av miljøorganisasjonene i kampanjen «Klima sett fra sør».

Sendt med ambulanse

I forbindelse med arrangementet skulle Solheim konkurrere mot Nikolai Astrup (H), Marianne Marthinsen (Ap) og Alvhild Hedstein (V) om hvem som kutter mest CO2-utslipp. Dette skulle de gjøre ved kutte i stykker flest mulig ballonger.

I tumultene rundt konkurransen stakk Solheim seg selv i armen ved et uhell. Etter kort tid ble miljø- og utviklingsministeren sendt av gårde med ambulanse.

solheim-kniv (Foto: Magnus Nøkland / TV 2)
solheim-kniv (Foto: Magnus Nøkland / TV 2)

- Tok noen blodårer

Turen gikk direkte til legevakten, der den blodige statsråden øyeblikkelig ble tatt inn til behandling. Blodstrømmen som rant ned venstrearmen hans så unektelig dramatisk ut.

- Han har nok tatt noen blodårer inne i armen. Det var det som gjorde at det blødde så kraftig, sier kommunikasjonsrådgiver Gard Nybro Nilsen i Miljøverndepartementet.

Men ifølge Nybro Nilsen så det verre ut en det virkelig var.

- Da de fikk vasket vekk alt blodet viste det seg å være et lite kutt på én til to centimeter, sier han til tv2nyhetene.no.

Måtte sy

Likevel var såret så stort at det måtte sys med et par sting. Ved 14.15-tiden var Solheim ferdigsydd og klar til å forlate legevakten. Etter å ha først blitt sjokkert over blodet og smerten, tar Solheim det hele med humoristisk sans.

- Han ler av det nå og synes det var ganske komisk, sier Nybro Nilsen.

Skaden får ikke følger for Solheims videre program i valgkampen og han blir heller ikke sykmeldt.

335829

Ser humoristisk på hendelsen

Etter å ha sydd fire sting og fått armen i fatle, kom Solheim smilende ut fra legevakten.

- Det går helt fint. Dette er bare et uttrykk for at jeg ga alt i valgkampen og forsøker å få miljøet fram, og endte opp med å stikke saksen langt inn i min egen arm, sier en smilende Solheim.

- Men det så litt dramatisk ut.

- Det fløt mye blod og så dramatisk ut, men det er det ikke og man må bare se humoristisk på det.

- Amatørmessig

TV 2s krimekspert, Johnny Brenna, som er instruktør i selvforsvarsgrenene «krav maga» og «defendo», reagerer på at politikerne deltok i en konkurranse der de skulle gyve løs på ballonger med skarpe sakser.

Han understreker at skarpe gjenstander som kniver, barberblader og sakser skal man ha enorm respekt for.

- Når jeg underviser i disse selvforsvarsgrenene øver vi alltid på å forsvare oss mot knivangrep. Dette er et av de farligste redskapene man kan komme bort i, og gjenstander som kniv, barberblader og sakser, skal man ha enorm respekt for. Å hakke løs på ballongene på denne måten ser skikkelig amatørmessig ut, sier han.

TV 2s krimekspert, Johnny Brenna (bildet), er instruktør i selvforsvarsgrenene «Krav Maga» og «Defendo».  (Foto: www.defendo-norway.com)
TV 2s krimekspert, Johnny Brenna (bildet), er instruktør i selvforsvarsgrenene «Krav Maga» og «Defendo». (Foto: www.defendo-norway.com)

- Kutt hjemme, bidra ute

Bakgrunnen for arrangementet Solheim deltok på er at det er 100 dager igjen til klimamøtet i København. Arrangørene mener i den forbindelse at politikerne må fokusere på å kutte klimagasser hjemme og samtidig bidra til klimaarbeid i fattigere land. «Kutt hjemme, bidra ute!» er også parolen kampanjen jobber under.