rottenetter (Foto: Fra «Rottenetter»)
rottenetter (Foto: Fra «Rottenetter»)

- Rike manipulerer mennesker som et brettspill

Filmen «Rottenetter» forteller om et finansmiljø der alt er lov og alt kan kjøpes for penger. Og ifølge skuespillerne er det minst like ille i virkeligheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld avsluttes filmfestivalen i Haugesund med festpremiere på den norske filmen «Rottenetter».

Det handler om penger

De luksuriøse båtene i Smedasundet i Haugesund vitner om det er noen som har godt med penger i Rogaland.

Og det danner en perfekt ramme rundt avslutningsfilmen under årets filmfestival. For i filmen «Rottenetter» handler det om penger. Mye penger.

- Det handler om hardkokte businessmenn som tar rotta på hverandre, sier Christian Rubeck, som spiller filmens hovedperson Jonny.

Realistisk film

I filmen skildres finansmiljøet i Stavanger som et sted der en ekstrem kynisme og grådighet råder og alt og alle kan kjøpes.

- Alle er grådig. Det gjelder å kontrollere sin egen grådighet da slik at det ikke blir bare et blindt fråtseri, sier Fridtjov Såheim som spiller Jonnys mektige og skruppelløse sjef, Fredrik Sagen.

Filmens hovedperson Jonny gjør alt for å nå toppen og bli den aller rikeste. Og etter å ha gjort research i finansmiljøet mener begge skuespillerne at filmen slett ikke overdriver.

- Bruker andre som brettspill

- Det var interessant å se hvor tett opp til virkeligheten filmens miljø faktisk var, sier Christian Rubeck.

- Hva skjer med styrtrike mennesker som ikke synes det er interessant å gå å kjøpe seg ny Mercedes eller Rolls Royce lenger? Hva kan man da bruke pengene sine til? Det du kan gjøre da er å bruke penger til å manipulere andre mennesker i et slags brettspill, mener Såheim.