Straffe (Foto: TV 2/)
Straffe (Foto: TV 2/)
Sigurd Rushfeldt  (Foto: TV 2/)
Sigurd Rushfeldt (Foto: TV 2/)
Sigurd Rushfeldt  (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Sigurd Rushfeldt (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Joel (Foto: TV 2/)
Joel (Foto: TV 2/)
Morten Moldskred  (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)
Morten Moldskred (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)
Per Mathias Høgmo  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Per Mathias Høgmo (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Koppinen: - Skal jeg kappe av meg armen?

Tromsø-stopperen irritert over billig Bilbao-straffe.

Tromsø - Athletic 1-1

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Athletic tok ledelsen mot Tromsø etter å ha fått tildelt et billig straffespark etter 56 minutter, men Tromsø og Sigurd Rushfeldt svarte bare fem minutter senere.

Derfra og inn jaget Tromsø den andre scoringen som ville sørget for avansement på bortemålsregelen, men Athletic holdt unna for de tapre Tromsø-spillernes desperate måljakt.

Se mål og høydepunkter i videovindet over!

På overtid ble Sead Ramovic utvist da han løp bort til Athletic-kaptein Fran Yeste og dytte ham da han mente at han brukte alt for lang tid på gå å av banen.

Les og se video: Her kortslutter Ramovic

Athletic fikk det avgjørende straffesparket da linjemannen mente Miika Koppinen handset. Koppinen var meget bitter etter å ha fått straffesparket mot seg.

- Jeg prøver å blokkere et skudd. Det går i hofte og er riktignok bittelitt borti hånden, men jeg synes likevel det er billig, sier Koppinen.

- For du gjør ingen utslag? Armen henger rett ned?

- Ikke sant. Hva f*** skal jeg gjøre? Skal jeg kappe av meg armen? spør Koppinen.

Se intervju med Koppinen her:

335588

Han reagerer også på at det var linjemannen som tok avgjørelsen. Dommeren var nemlig i ferd med å la spille gå.

- Jeg synes det er tvilsomt at det er linjemannen som vinker. Han står på feil side, sier Koppinen.

- Vi lever nok en god kamp, men vi får ikke betalt på dette nivået når vi ikke scorer mål. Vi hadde mange sjanser vi burde ha omsatt i mål, og så blir straffesituasjonen avgjørende nok en gang. Det skjedde jo i forrige kamp også, så vi hadde marginene mot oss. Men vi stod på og spilte respektløst og ville virkelig vinne, men det ville seg ikke i dag, sier Koppinen.

Per-Mathias Høgmo var godt fornøyd med det Tromsø-spillerne viste.

- En godt gjennomført fotballkamp fra A til Å. Bilbao skaper absolutt ingenting, men får en straffesituasjon som de får det nødvendige målet på. Vi har nok sjanser til å avgjøre, men lykkes ikke med å sette den avgjørende scoringen. Da ebber kampen ut, sier Høgmo til TV 2 Sporten.

335577

God Tromsø-åpning
Tromsø fikk en kjempesjanse etter sju minutter, da Morten Moldskred avsluttet like utenfor fra skrått hold.

På bakerste stolpe kom også Sigurd Rushfeldt i stor fart, og var like ved å få en tå på ballen.

Etter 12 minutter var det Tommy Knarvik som fikk fyre av fra godt hold, men avslutningen fra 17 meter gikk like over.

Etter 45 minutter var Tromsø like ved å ta ledelsen. Tommy Knarvik spilte Morten Moldskred frem på høyresiden, og Tromsø-spisen slo ballen lavt inn mot Joel Lindpere på første stolpe.

Estlenderen forsøkte seg med et frekt hælspark som utmanøvrerte Athletic-keeperen, men avslutningen trillet like utenfor. Se det frekke forsøket:

335561

Etter 56 minutter var det imidlertid Atletic som tok ledelsen på straffspark. Som på San Mames var det Javi Martinez som var straffeeksekutør, og i likhete med i borteoppgjøret var straffesparket av den billige sorten.

Et skudd ble blokkert av Koppinen inne i boksen, men Tromsø-spilleren så ut til å ha armene inntil kroppen. Se situasjonen og målet:

335574

Tromsø brukte imidlertid bare fem minutter på å utligne. Morten Moldskred slo inn fra høyre, og Sigurd Rushfeldt headet ballen i en nydelig bue over keeper og i mål i det lengste hjørnet. Se målet:

335571

Etter 78 minutter var Tromsø nære på igjen da Tore Reginiussen kom alene med keeper, men stopperen måtte heade ballen og avslutningen ble for svak og gikk utenfor.

Etter 81 minutter var det Tommy Knarvik som nok en gang forsøkte seg fra distanse, men avslutningen fra 20 meter gikk like utenfor.

På overtid ble Sead Ramovic utvist da han løp bort til Athletic-kaptein Fran Yeste og dytte ham da han mente at han brukte alt for lang tid på gå å av banen. Se Ramovic kortslutte:

335579

Lagoppstillinger:
Tromsø (4-4-2):
Sead Ramovic - Tom Høgli, Tore Reginiussen, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad - Martin Knudsen, Ruben Yttergård Jenssen, Tommy Knarvik, Joel Lindpere - Morten Moldskred, Sigurd Rushfeldt.

Athletic (4-4-2): Gorka Irazoz - Andoni Iraola, Fernando Amorebieta, Aitor Ocio, Xabi Castillo - Markel Susaeta, Javier Martinez, Fran Yeste, Oscar De Marcos - Gaizka Toquero, Fernando Llorente.