MÅ VENTE: Svenske Christer Fuglesang i midten var klar for avgang tirsdag, men får heller ikke dra til rommet onsdag. Her står han sammen med Nicole Stott og Jose Hernandez.  (Foto: JOE SKIPPER/REUTERS)
MÅ VENTE: Svenske Christer Fuglesang i midten var klar for avgang tirsdag, men får heller ikke dra til rommet onsdag. Her står han sammen med Nicole Stott og Jose Hernandez. (Foto: JOE SKIPPER/REUTERS)

Utsatt romferd for Fuglesang - for andre dag på rad

Oppskytingen av romferja «Discovery» er utsatt igjen på grunn av en feil i en drivstoffventil.

«Discovery» skulle skytes opp onsdag morgen, men NASAs kontrollsenter stanset nedtellingen tirsdag kveld da feilen ble oppdaget.

Det er andre gang på to dager at oppskytingen er utsatt. Tirsdag ble oppskytingen stanset på grunn av tordenvær.

Utsettelsen betyr at svenske Christer Fuglesang og de øvrige seks i besetningen fortsatt må vente på å innlede den 13 dager lange reisen til den internasjonale romstasjonen ISS.

De sju astronautene om bord i «Discovery» skal levere en modul med vann, mat, klær og annet utstyr til stasjonen. På sine 13 dager i verdensrommet skal mannskapet gjennomføre tre romvandringer. (©NTB)

VENTER: Romferja Discovery venter fortsatt på oppskytingsklarering. Tirsdag ble oppskytingen stoppet på grunn av været, onsdag var det en feil i drivstoffventilen.  (Foto: John Raoux/AP)
VENTER: Romferja Discovery venter fortsatt på oppskytingsklarering. Tirsdag ble oppskytingen stoppet på grunn av været, onsdag var det en feil i drivstoffventilen. (Foto: John Raoux/AP)