Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skoda Superb stasjonsvogn er en av de mest spennende bilene som vises på Frankfurt-messa i september. I alle fall for det norske markedet.

Nå har tsjekkerne har frigitt to litt halvmystiske bilder for å tease lanseringen, og de avslører at den har designmessig er så godt som lik sedanutgaven.

Les Brooms test av Skoda Superb her.

Mindre beinplass - større bagasjerom?

Lengden og akselavstanden blir blant annet identisk. I Broom har vi aldri falt helt for bakpartiet til Superb, og mener dette er en bil som kler stasjonsvognbaken.

Baksetene blir nye, slik at du nå skal kunne få flatt bagasjeromsgulv. Og det ryktes at baksetet flyttes litt fremover for å skape et av de aller største bagasjerommene i klassen. Fra før har beinplassen vært nesten latterlig stor, så ikke forvent å sitte trangt av den grunn.

De nøyaktige målene vil ikke Skoda gå ut med enda, men dette vil nok bli en av de aller største stasjonsvognene i familiebil-klassen. Teknikens Värld hevder at bagasjerommmet kan bli betydelig større enn Volvo V70 og Ford Mondeo.

Fra ca 315 000 kroner

I Norge har det blitt solgt 450-500 biler i året av Superb, et tall Skoda Norge tror vil øke betraktelig til neste år.

Motoriseringen vil bli den samme som i dag, med en firehjulstrekker tilgjengelig fra starten av. Forvent et stasjonsvogntillegg på rundt 15 000 kroner. Det vil gi startpriser på rundt 315 000 kroner. Med andre ord ikke den billigste bilen i klassen.

De første bilene kommer til Norge i januar – i verste fall februar – og bestillingen åpner i desember.

Vi er spent på hvordan den klarer seg mot konsernbror VW Passat. Les test av den her.

Skoda-Superb-stv-baklykt