Da Nokas-rettssaken startet, og 13 tiltalte møtte i rettslokalene, var Hani på frifot.

Hani, som er svensk statsborger fra Västra Frölunda nær Göteborg, har vært på rømmen helt siden han unnslapp arrestasjon bare en time etter ranet.

Han og Ikmet Kodzadziku ble stanset i en veisperring ved på E 39 ved Bråstein. Men politiet visste ikke at de var etterlyst og lot dem kjøre videre.

«Sjåfør og passasjer oppførte seg helt rolig og avslappet i kontrollen. Det virket som om de hadde en «lett» tone i bilen. De virket velstelte og oppførte seg høflig og på samme måte som alle andre bilførerne som vi kontrollerte på stedet», het det i en rapport fra en politimann som stoppet de to ranerne, ifølge Nettavisen.

Har vært på Balkan

28-åringen har vært internasjonalt etterlyst siden Nokas-ranet mandag 5. april 2004, og politiet har ment at mannen som er av albansk opprinnelse tidvis har befunnet seg i Makedonia. Han skal også ha vært observert i Fuengirola i Spania. Ifølge et vitne skal Hani ha stått utenfor en butikk og sagt til en person han var sammen med: «Vi skulle hatt en slik butikk». «Den er nok dyr», skal den andre ha sagt, hvorpå Hani da skal ha svart: «Ja, med alla dom pengarna vi har nå, er inte det non problem».

Hani skal sammen med David Toska og Ridvan Halimi også ha vært på flukt i Sverige, og ble etterlyst i Sverige julehelgen 2004.

Mandag klokken 23.55 meldte han seg for politiet, opplyser politiet i en pressemelding.

Hani ble satt i varetekt og vil bli avhørt. Politiet i Stavanger kunne mandag morgen ikke gi tv2nyhetene.no ytterligere opplysninger om pågripelsen. Politiet vil ha en pressekonferanse om saken tirsdag klokken 18 og kommer ikke til å uttale seg før det.

Advokat Abdelilah Saeme er oppnevnt som forsvarer for Jusuf Hani.