Kommende søndag samles «Hotel Cæsar»-skuespillerne Kim-Daniel Sannes, Jannecke Øinæs, Anette Hoff og Kim Kolstad i Åsgårdstrand utenfor Tønsberg for å opptre under en veldedighetskonsert for organisasjonen Gateengler.

Alle inntektene går til Gateenglers barnehjemsprosjekt i den Brasilianske byen Salvador.

- Jeg vil bidra med alt jeg kan

Kim-Daniel var den første av «Cæsar»-stjernene som ble involvert i prosjektet. Han er god venn av Gateengelergründer Tiril Eskindr, og nølte ikke et sekund da han ble spurt om å være konferansier for forestillingen.

- Selvfølgelig ville jeg være konferansier, jeg vil bidra med alt jeg kan, sier han til tv2underholdning.

Fikk med «Cæsar»-kolleger

Kim-Daniel ønsket imidlertid å skaffe enda mer oppmerksomhet rundt konserten.

Han fikk med kjæresten og kollega Jannecke Øinæs, og rekrutterte deretter «Cæsar»-kollegaene Anette Hoff og Kim Kolstad.

- Anette er veldig engasjert for å gjøre det bedre for andre mennesker, så hun skal fortelle om sitt første møte med et fattigdomsland, og hva slags inntrykk det ga henne. Hun er en ordkunstner uten like, så det tror jeg blir veldig bra, sier han.

Kim Kolstad var heller ikke vanskelig å be.

- Kim var med umiddelbart. Han skal spille noen sanger og gjøre en duett med Jannecke, sier Kim-Daniel.

- Barna brukes som bøndene i sjakk

Kim-Daniel donerer 500 kroner i måneden til organisasjonen, men føler at å gi penger ikke er alt.

- Drømmen er å reise ned til Salvador og arbeide med Gateengler. Altså å være der personlig, i stedet for å bare gi fra seg penger. Jeg har vært i Argentina og sett hvordan gatebarna har det der, og det er visstnok enda verre i Salvador.

Han oppfordrer publikum til å donere 100 kroner i måneden til organisasjonen.

- En hundrings er ikke mye penger når man tenker på at gatebarna i Salvador blir sparket rundt og tvinges blant annet til å være løpegutter for narkotikahandlere. De brukes som bøndene i sjakk som blir slengt ut i krig, sier han.

Vil starte barnehjem

Gateengler - som ble etablert i 2006 - har som mål å samle inn 300.000 kroner. Pengene skal brukes til å kjøpe et hus og eiendom i Salvador som skal gi husly til gatebarn.

- Håpet mitt er at vi får nok penger til å kjøpe denne eiendommen, sier Kim-Daniel.

Bortsett fra «Cæsar»-skuespillerne, får publikum se opptredener med Espen Winther, Helga Marie Berg, Suzanne Heidenstrøm, Daddy With Caddy, Nicky G., Anders & Christian, Jan Heidenstrøm og Daniel Larsen.

Gateengler-konserten holdes på Thon Hotel i Åsgårdstrand i Vestfold.
Kun 250 billetter er lagt ut for salg, og koster 100 kroner. Billetter kan bestilles gjennom denne Facebook-lenken.

Les alt om «Hotel Cæsar» her!