Michael Jacksons hanske selges på auksjon 21. november.
Michael Jacksons hanske selges på auksjon 21. november.

Rettmedisiner: - Michael Jackson ble drept

Jackson skal ha hatt dødelig mengde anestesi-middel i kroppen da han døde.

Ifølge nyhetsbyrået AP har rettsmedisineren i Los Angeles konkludert i obduksjonsrapporten at Jacksons dødsårsak var drap. Det er en talsperson for politiet som sier dette til nyhetsbyrået. Rettsmedisinerens konklusjon øker sjansen for strafferettslig forfølging av Jacksons private lege, Conrad Murray.

Fant dødelig dose

Det har tidligere vært hevdet Jackson fikk en dose Propofol av Murray samme dag som han døde.

ETTERFORSKES: Conrad Murray var Michael Jacksons private lege.  (Foto: Houston Chronicle/SCANPIX/AP)
ETTERFORSKES: Conrad Murray var Michael Jacksons private lege. (Foto: Houston Chronicle/SCANPIX/AP)
Nå underbygger obduksjonsrapporten dette, skriver Los Angeles Times

Propofol er et korttidsvirkende intravenøst anestesimiddel brukt for å få pasienter i narkose. Rettsmedisinere fant en dødelig mengde av medikamentet i kroppen til avdøde Michael Jackson.

- Senket dosene

Ifølge rapporten har Conrad Murray, fortalt til politiet i Los Angeles at han hadde behandlet Jackson for søvnløshet i seks uker da han døde. Han fortalte at han fryktet Jackson utviklet avhengighet av stoffet, og hadde forsøkt å venne ham av med det ved å senke dosene.

Den morgenen Jackson døde skal legen ha forsøkt flere midler for å få pop-kongen til å sovne. Da han etter flere forsøk fremdeles var våken, ga Murray etter Jacksons krav om å få Propofol, skriver latimes.com.

335027

Ga flere typer medisiner

Ved 01.30-tiden fikk den søvnløse Jackson valium av legen. Men da dette ikke virket, fikk han istedet en injeksjon med Iorazepam, som er et angstdempende middel. Da popstjernen fortsatt ikke sovnet fikk han det beroligende middelet midazolam.

Men doktor Murray sluttet ikke der. Klokken 10.40 ga han etter for maset og ga Jackson en 25 milligrams dose med propofol. Deretter forlot han rommet for å ta noen telefoner til kolleger og familie. Da han kom tilbake til Jacksons soverom pustet han ikke.

Under en ransaking i Michael Jacksons hus fant politiet åtte flasker med propofol. I tillegg ble det funnet sju andre ulike medisiner.