eva_nordseth_bjorn_nordseth (Foto: TV 2)
eva_nordseth_bjorn_nordseth (Foto: TV 2)

Stolte over sønnens Amanda-pris

Foreldrene til avdøde Thomas Nordseth-Tiller mottok Amanda-prisen på vegne av sønnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi er utrolig stolte, sier Kari og Bjørn Nordseth dagen etter at «Max Manus»-filmen, som sønnen hadde ideen til, tok storeslem under Amandapris-utdelingen i Haugesund.

– En stor ære

Nordseth-Tiller hadde jobbet i mange år for å realisere filmen før han døde i mai, bare 28 år gammel. Kari Nordseth holdt et godt tak rundt Amanda-statuetten da familien til Thomas Norseth-Tiller gikk seg en tur i Haugesunds gater lørdag formiddag.

– Jeg synes dette er en så stor ære, og så fantastisk at denne ville jeg bære helt hjem, sier Kari Nordseth til TV 2 Nyhetene.

Seremoni på kirkegården

Det var mange tårevåte øyne å se i salen da familien i går kveld mottok Amandaprisen for beste manus.

– Det var veldig sterkt, sier Kari Nordseth.

– Det er helt sikkert. Det var en veldig sterk opplevelse for oss, sier pappa Bjørn Norseth.

– Det var også en seremoni på kirkegården i går kveld, hvor venner tente lys og la ned blomster. Det var så vakkert der oppe. Så vi hadde han med oss, forteller en tydelig rørt mamma.

Se video (Artikkelen fortsetter under)

«Max Manus» en stor drøm

Å realisere Max Manus-filmen var Thomas Nordseth-Tillers store drøm, som han hadde jobbet lenge for å få realisert. Lørdag vanket det mange gode ord fra hele filmnorge, noe som gjorde godt for familien. Fra scenen ble familien til den avdøde manusforfatteren hedret av «Max Manus»-hovedrollehaver Axel Hennie.

– Det er bare en enormt sterk, trygg og god familie som kunne skapt en sånn gutt og avlet fram et sånt talent, sa Aksel Hennie.

– Det varmer ordentlig. Men det er klart det kjennes merkelig å være her i den situasjonen vi er. Vi er både tomme innvendig og utrolig stolt av Thomas, sier pappa Bjørn.

– Hvor skal statuetten stå?

– Vi har bestemt at vi skal lage en krok eller en vegg hjemme i stua som bare skal være Thomas sin vegg, sier tydelig preget Kari Nordseth til TV 2 Nyhetene.