Kristin Halvorsen ber om unnskyldning for forrige rundes uinnfridde valgløfter.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Kristin Halvorsen ber om unnskyldning for forrige rundes uinnfridde valgløfter. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Kristin Halvorsen: – Unnskyld!

Etter flere uker med press fra medier og opposisjon kommer finansminister Kristin Halvorsen med det magiske ordet.

Smilet er på plass, men det var en tydelig presset Kristin Halvorsen som ankom Stortinget fredag kveld. Etter en uke med hardt press fra media om partiets fattigdomspolitikk ble hun fredag kalt inn på teppet av sin egen partikollega.

- Jeg har ansvaret

– Jeg har fått en skikkelig oppstrammer av Karin Andersen. Hun mener fattigdomsdebatten har gått helt ut av spor, og at jeg har ansvar for det. Den har havnet i et politisk spill om hvem som gjorde hva og når, sier Halvorsen til TV 2 Nyhetene.

På kort varsel møtte Kristin Halvorsen representanter for frivillige organisasjoner som jobber mot fattigdom. Kristin Halvorsen har tidligere nektet å gi de fattige en unnskyldning fordi hun for fire år siden lovte å utrydde fattigdommen her til lands.

Ville ikke beklage

– Dette handler om politisk vilje. Dette er en skam, Bondevik, og nå har du hatt sjansen til å gjøre noe med det, sa Halvorsen i valgkampen i 2005.

I torsdagens valgsending på TV 2 ville ikke Halvorsen beklage de uinnfridde løftene, da programleder Pål T. Jørgensen påpekte at løftene fra 2005 fortsatt ikke var realisert.

Les også: Kristin vil ikke si unnskyld

- Unnskyld

Men fredag kveld fikk de fattige en beklagelse fra SV-lederen.

– SV selv har bygget forventninger i forhold til de fattige som vi ikke har innfridd. Det beklager jeg og det forstår jeg, at man er skuffet over. De som fremdeles ikke har opplevd store forbedringer har grunn til å være skuffet over det. Så nå må vi bare si unnskyld for det, sier en preget Kristin Halvorsen til TV 2 Nyhetene.