Siv Jensen anno 1998 og 2009. (Foto: SCANPIX)
Siv Jensen anno 1998 og 2009. (Foto: SCANPIX)

Siv med ny stil, ny stemme og ny politikk

På bare noen få uker har Siv Jensen gått gjennom en total forandring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun har skiftet klesstil, hun har moderert politikken. Til og med stemmen er forandret. Nå snakker hun mye dypere og saktere.

- Dette er ikke tilfeldig. Hun gjør det helt bevisst for å fremstå som et mer troverdig statsministeremne, mener kommentator Elin Ørjasæter.

Hun tror Siv har vært hos stemmepedagog for å få et dypere stemmeleie.

Også lederen i Dagbladets samfunnsavdeling, Martine Aurdal og sjefredaktør i Henne, Ellen Arnstad, har merket seg Frp-lederens forvandling. I programmet «Fredag» på TV 2 konkluderer de at endringene får Siv Jensen til å fremstå som mer seriøs.

Se «Fredag» på TV 2 klokken 18.55.

Fått hjelp

- De uryddige blondekantene og bråkete smykkene er borte. Hun er mye strammere i tøyet, noe som tar seg bedre ut på TV. Jeg er overbevist om at hun har fått profesjonell hjelp, sier Ellen Arnstad.

Elin Ørjasæter, Martine Aurdal og Ellen Arnstad diskuterer Siv Jensens stilskifte i «Fredag» på TV 2.
«Fredag»s kvinnepanel mener også mye har skjedd med det politiske budskapet fra Frp-lederen. Aktiv dødshjelp blir det ingenting av, skattelettelsene ikke så store og forslaget om å selge øl på bensinstasjoner er helt skrinlagt. Og alt dette har skjedd i løpet av bare de siste par ukene.

Elin Ørajasæter er ikke bare fornøyd med utviklingen.

- Frp begynner å ligne på alle de andre partiene. Da mister vi opposisjonen på høyresiden. På venstresiden har SV forlengst droppet opposisjonen i utenrikspolitikken. Vi sitter igjen med partier som i grunnen er ganske like.

Hun håper valgkampen nå begynner å handle om konkrete saker, der forskjellene blir tydeligere.

Erna vant

«Fredag»s valgpanel er helt enige om hvem som vant og hvem som tapte den første uka i valgkampen:

Høyres leder Erna Solberg har overrasket positivt, og blir kåret til ukens vinner. Senterpartiets Liv Signe Navarsete er taperen. Hun har ikke klart å markere seg i feltet av de mer rutinerte partilederne.

Se Sivs forandring her: