(Illustrasjonsfoto) (Foto: Terje Bendiksby/Scanpix, © jk )
(Illustrasjonsfoto) (Foto: Terje Bendiksby/Scanpix, © jk )

Hundrevis kan være svindlet i Oslo

20 betalingsterminaler stjålet og satt ut i butikker påmontert skimmingutstyr.

– Dette er første store organiserte kortsvindel vi har registrert siden vi fikk blokkert minibankene for skimmingutstyr i 2006, sier daglig leder Knut Kvalheim i Bankenes Standardiseringskontor.

20 terminaler stjålet

Det var i begynnelsen av juli at saken begynte å skape bekymring i banknæringen. 20 betalingsterminaler ble stjålet fra butikker i Oslo på kort tid. Trolig er det disse terminalene som er plassert tilbake i butikkene med ny svindelinnmat, skriver Dagbladet.no.

Foreløpig er flere hundre Visa-kortkunder berørt etter at det er avslørt skimmingutstyr i betalingsterminaler i fem butikker i Oslo-området. Også den internasjonale delen av Mastercard-kort kan være berørt.

Har video

Bankene og myndighetene ser så alvorlig på saken at den politiske ledelsen i Justisdepartementet torsdag hadde et møte med Kvalheim, Finansnæringens Hovedorganisasjons administrerende direktør Arne Skauge og administrerende direktør Arne Hyttnes i Sparebankforeningen.

Butikkene selv hadde ikke oppdaget at noe var galt før Bankenes Standardiseringskontor ba butikker i Oslo-området sjekke terminalene etter at den første alarmen om uregelmessigheter gikk for en ukes tid siden.

Bankene har overlevert svindelterminalene til politiet, som har video med opptak av folk som stjeler terminaler. (©NTB)