Arne Treholt fotografert sammen med den irakiske etterretningsoffiseren Mohammed A. Radi i Athen i oktober 1983. Radi var førstesekretær ved den irakiske ambassaden i Paris. (Foto: PST)
Arne Treholt fotografert sammen med den irakiske etterretningsoffiseren Mohammed A. Radi i Athen i oktober 1983. Radi var førstesekretær ved den irakiske ambassaden i Paris. (Foto: PST)
BESLUTTES FREDAG: Arne Treholt er optimistisk. (Foto: Stian Lysberg Solum)
BESLUTTES FREDAG: Arne Treholt er optimistisk. (Foto: Stian Lysberg Solum)

Treholt: – Gammelt oppkok fra PST

Arne Treholt undres over hvorfor bildene publiseres nå.

– Dette er gammelt oppkok som ble brukt bevisst mot meg av Politiets overvåkningstjeneste (det nåværende Politiets sikkerhetstjeneste, red. anm) som et ledd i en forhåndsdømming, sier Arne Treholt til tv2nyhetene.no.

Han slår fast at alle bildene som PST nå har lagt ut på Facebook er offentliggjort tidligere.

– Her er det ingen nye opplysninger. Alle bildene er gitt til pressen og publisert i januar og mars 1984, sier Treholt.

– Må offentliggjøre alt

Samtidig stiller Treholt spørsmål om hvorfor Politiets sikkerhetstjeneste legger ut dette nå - og på Facebook av alle ting?

Treholt, som selv har vært opptatt av åpenhet i denne saken, etterlyser en mer konsekvent holdning.

Fra Borgarting lagmannsrett hvor saken mot Arne Treholt ble
  ført. (Foto: PST)
Fra Borgarting lagmannsrett hvor saken mot Arne Treholt ble ført. (Foto: PST)
Han stiller seg undrende til at PST fortsatt ikke offentliggjør alt i denne saken.

– I snart 25 år har jeg bedt om at hele dommen offentliggjøres, fordi det eneste hemmelige i denne dommen er at den ikke inneholder noen hemmeligheter, sier Treholt til tv2nyhetene.no.

Stabell støtter Treholt

Arne Treholts forsvarer Harald Stabell ser i og for seg ikke noe problematisk i at Politiets sikkerhetstjeneste har publisert 30 bilder fra Treholt-saken på Facebook.

– Det er ikke stor dramatikk rundt dette, disse bildene er blitt lagt fram under rettssaken, sier Stabell til tv2nyhetene.no etter å ha gått gjennom bildene torsdag.

Stabell setter pris på at PST utviser åpenhet i denne saken, og oppfordrer i likhet med Treholt tjenesten til å offentliggjøre dommen i sin helhet.

– Treholt har selv vært opptatt av åpenhet i denne saken, og jeg synes PST bør følge opp offentliggjøringen av bildene med å offentliggjøre hele dommen, sier Stabell til tv2nyhetene.no

Trond Hugubakken i PST sier at tjenesten ikke har lagt ut nye opplysninger om Treholtsaken ut på nettstedet Facebook, og at tjenesten ikke kommer til å offentliggjøre mer av det omfattende materialet som stammer fra Treholtsaken.

Her er PSTs Treholt-bilder på Facebook (ekstern lenke)