TINGRETTEN: Berit Riise ankommer Stavanger Tingrett tirsdag morgen, for å vitne i rettsaken mellom Einar Baardsen og John Arne Riise.  (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)
TINGRETTEN: Berit Riise ankommer Stavanger Tingrett tirsdag morgen, for å vitne i rettsaken mellom Einar Baardsen og John Arne Riise. (Foto: Hansen, Alf Ove/SCANPIX)

Berit Riise: - Målet mitt var å få ham til å overleve

John Arne Riise mistet livsgnisten.

Stavanger / Bergen (TV 2 Sporten):

Da det kom frem i media at John Arne Riise hadde sendt flørtende sms'er til en kvinnelig kjendis, brøt fotballstjernen sammen.

Berit Riise skjønte etter telefonsamtaler at hun måtte komme seg til Liverpool for å ta seg av sønnen.

- Hvor langt nede var han?

- Veldig langt nede. Helt nede. Og ingen agent Baardsen var å se, sier hun til TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: – Dette har nesten knust oss
LES OGSÅ: - Jeg vet omtrent når sønnene mine har sex

Hun sørget for å få i ham drikke og næring.

- Det som var målet mitt var å få ham til å overleve det neste minuttet, de neste fem minuttene, den neste timen.

- Jeg sier ikke at han hadde lyst til å gjøre noe annet, men han hadde ikke lyst til noe annet. Ikke spise, ikke noe annet. Så det var en enormt tøff periode for John Arne. Men hans daværende agent var ikke til stede, forklarer Berit Riise.

Hun er imponert over at John Arne er kommet tilbake på banen og igjen presterer på høyt nivå.

- Det sier at han er helt unik. Han er utrolig sterk. Han viser hva som bor i ham. Samtidig må en ikke glemme at det er en veldig følelsesmessig gutt vi har med å gjøre. Det eneste han vil er å være snill. Han vil være snill med alle. Jeg har aldri hørt at han har tatt igjen noen gang. Han ville ikke være stygg i rettssalen heller. Han liker ikke konflikter. Men han har kanskje lært nå, sier hun.

John Arne Riise sa i vitneboksen at han hadde vært dum og naiv. Det er ikke mamma enig i.

- Overhodet ikke. Han har bare stolt på agenten sin, som alle andre fotballspillere i Norge og utlandet gjør, avslutter hun.