Berit Riise  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Berit Riise (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Berit Riise: - Jeg vet omtrent når sønnene mine har sex

Berit Riise tok plass i vitneboksen i Stavanger Tingrett.

Stavanger / Bergen (TV 2 Sporten):

- Jeg vet omtrent når sønnene mine har sex. Det er et spesielt liv i fotballverden. Man må jobbe tett med agenten sin. Har du agent, så stoler du på ham. Man legger sitt liv i hendene på ham, forklarte Berit Riise i vitneboksen i Stavanger Tingrett.

Hun forsøkte å tegne et bilde av hvor tett kontakt hun har med sine sønner John Arne og Bjørn Helge.

- Skapte splid
Berit Riise hevdet at Einar Baardsen hadde jobbet for å komme seg mellom henne og John Arne. Det var også årsaken til at forholdet mellom dem en periode var svært dårlig.

Hun hevdet hun ikke fikk utbetalt pengene hun hadde rett på etter overgangen fra Monaco til Liverpool, hvor hun og Baardsen skulle dele honoraret likt mellom seg.

- Uansett hva jeg prøvde å si, så hadde Einar en helt annen forklaring og en forklaring som var mer troverdig. Han kunne vise John Arne kvitteringer som viste at det var trukket fra konto, men det var av det gamle systemet. Dette skapte en splid mellom meg og min sønn, forklarte hun.

- Jeg purret hver eneste dag på Baardsen. Det medførte at det ble problemer i min økonomi, fortalte hun.

Dagbladet kunne tirsdag fortelle at kreditorer seks ganger siden 2007 har tatt pant i hennes bolig for å kunne tvangsinndrive utestående millioner.

- Jeg sørget for overgangen fra Monaco
Berit Riise tilbakeviste Baardsens påstander om at hun var en hindring i forhandlingene og at man helst holdt henne utenfor.

- Jeg hadde nesten alene bidratt til at han ble kjøpt av Monaco. Jeg har ofret enormt mye mer enn mange andre på veien. Spør enhver fotballklubb. Jeg har et nært- og tett forhold til alle trenere, og alle landslagstrenere. Underveis fikk jeg bevist at jeg hadde noe å fare med.

Mamma Riise hadde en kontrakt på at hun skulle ha 15 prosent av sin sønns inntekter. Det ga henne i perioder over 100 000 kroner i månedlige inntekter.

- Når det gjelder hva jeg gir til min familie, så er det er ingen som har noe med hva jeg gir, sa John Arne Riise om utbetalingene til moren.

Bli med på minfotball - Norges største fotballsamfunn

Megasugerør inn i konto
Mens John Arne selv innrømmet å ha signert kontrakter og andre dokumenter uten å lese gjennom dem, så legger Berit Riise all skyld på Baardsen.

- Han har hatt et megasugerør i John Arnes bankkonto. Han har manipulert så mange parter opp mot hverandre. På en måte så er det fenomenalt at han har klart å holde tunga rett i munnen, for det er ikke det eneste firmaet han har lurt penger fra. Han har gjort en katastrofal jobb i forhold til den sportslige- og økonomisk karrrieren til John Arne.

Hun fortalte også at John Arne var nær ved å ta sitt eget liv i etterkant av sms-skandalen.

- Jeg kan i dag fortelle at min sønn var svært nær ved å ikke ville leve lenger, sa hun.

Han slet også da gjelden tårnet seg opp for ham.

- I et møte med DnB NOR på Aker brygge så knakk John Arne sammen og gråt. Jeg synes ikke han skal klandres for det, for her var det et tillitsforhold mellom spiller og agent. Her ble han lurt så grundig som det går an.

Gjør som 8000 andre - lag ditt eget Premier League-lag