Xfactor_680
Xfactor_680

Norges største sangkonkurranse

Ivrige dommere som kniver internt og talentfulle soloartister og grupper som får profesjonell hjelp, er noe av det høstens storsatsing ”X Factor” på TV 2 kan by på.

  • Norges største sangkonkurranse
  • En av TV 2s største underholdningssatstinger noensinne
  • Lar drømmen bli virkelighet
  • Auditions i Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo
  • Vinneren får platekontrakt med Sony Music
  • Kommer på TV 2 11. september, sender fredager og onsdager

Det ble i vår avholdt auditionrunder i Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo for sangtalenter fra 16 år og oppover. I tillegg til soloartister, var også vokalgrupper velkomne til å delta. Over 8000 meldte sin interesse, noe som er rekord for talentprogrammer i Norge.

Under auditionrundene plukket en fagjury bestående av Mira Craig, Jan Fredrik Karlsen og Madcon-manager Peter Peters ut de 100 beste som gikk videre til en såkalt "bootcamp" i Oslo-området i juni.

Storslåtte finalerunder

Etter nye utsilinger under bootcampen fikk dommerne så en mentor-rolle, og ble tildelt et lite antall deltakere hver som de har fått ansvar for å følge opp, veilede og kjempe for gjennom storslåtte finalerunder og helt frem til det står en vinner igjen.

Deltakerne får dermed svært profesjonell hjelp underveis, samtidig som konkurransen får en ekstradimensjon gjennom intern kniving dommerne imellom.

X Facator har premiere fredag 11. september, og programmene fra audition og dommersamlingene sendes hver fredag og onsdag de første ukene.

Simon Cowells eget konsept

"X Factor" er en britisk talentkonkurranse skapt av Simon Cowell. ”X Factor” har i løpet av fem sesonger blitt et av tidenes mest populære tv-show i England, og har fostret store internasjonale stjerner som Leona Lewis, Shayne Ward, og nå sist Alexandra Burke. Programserien har så langt vært sendt i 19 andre land.

Vinneren av "X Factor" får platekontrakt med Sony Music. I tillegg følger managementavtale, turné og musikkvideoinnspilling med den fire ganger MTV-nominerte suksessregissøren Ray Kay.