holdningskampen (Foto: Gwent police/YouTube)
holdningskampen (Foto: Gwent police/YouTube)

Sjokkvideo mot sms bak rattet

Du skriver ikke sms mens du kjører etter å ha sett denne videoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Walisisk politi har fått laget en brutal, men realistisk video for å skremme folk fra å skrive sms, fikle med GPS, radio eller annet mens du kjører bil.

Formålet er å få folk til å holde øynene på veien.

Skremmende og realistisk

Det er lokale dramaelever som spiller i filmen. Jenny Davies spiller Cassie, som kjører ulykkesbilen. Hun er ute og kjører med to venninner. Hun sender en tekstmelding, og bilen går sakte over i motsatt kjøreretning.

Kollisjonen som følger har fatale konsekvenser. Fire personer dør på grunn av at Cassie er ukonsentrert i noen få sekunder.

Vi advarer om svært sterke scener i videoen: (Artikkelen fortsetter under.)

Unge taster mest under kjøring

En undersøkelse Chess har gjort i samarbeid med Respons Analyse viser at nesten tre av fire unge sender sms mens de selv kjører bil.

Undersøkelsen viser også at seks av ti taster på mobiltelefonen mens de selv har kjørt bil, enten de ringer eller sender sms. Blant de under 30 år, har hele syv av ti sendt tekstmeldinger mens de selv har kjørt, og det viser seg at menn taster mer på mobilen under kjøring, enn kvinner.

- Statistikken over ulykker langs veiene er skremmende høy, og det er åpenbart at man ikke bare kan skylde på dårlig veistandard. Dette er livsfarlig. Det er viktig at hver bilist utviser personlig ansvar, sier markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær som synes tallene i undersøkelsen er sjokkerende.