Ny Bentley for de aller rikeste

Den blir en av de største sedanene du kan kjøpe. Her er nye Bentley Mulsanne.

PS bentley 4
PS bentley 4

Bentley har det ikke med å komme med nye modeller sånn i utrengsmål. Og dette er den første helt egendesignete Bentleyen siden 1930-tallet. Derfor er Mulsanne en stor begivenhet for luksusprodusenten.

Det er også en stor begivenhet for de som har tre-fire millioner og oppover å bruke på en bil. Mulsanne legger seg øverst på status-stigen og skal konkurrere om de aller rikeste kundene med blant andre Rolls-Royce, Bugatti og Porsche.

Diger bil

Her snakker vi ett stykk diger bil. Mulsanne er 5,60 m lang og Bentley har ikke gjort noen forsøk å skjule størrelsen. Den ser svær ut på bilder, og sannsynligvis virker den enda større i virkeligheten.

PS-bentley-2
PS-bentley-2

Designet er en blanding av Bentley-historie og moderne linjer. Vellykket? Tja, mottagelsen så langt har vært svært blandet.

Aston Martins supersedan kommer snart - les mer her:

Først i California

Spesielt fronten er omdiskutert. Og linjene er nesten påfallende tunge. Her er det ingen forsøk på å lage sporty luksussedan.

Bentley viser den første gang i september, på fasjonable Pebble Beach Concours D'Elegance i California. Så går turen til Frankfurt-utstillingen og Europa-debut der. Bilen skal produseres på Bentley-fabrikken i England og kommer i salg til sommeren neste år.

Les mer om verdens dyreste sedan - klikk her:

PS-bentley-5
PS-bentley-5