PS bentley 4
PS bentley 4

Ny Bentley for de aller rikeste

Den blir en av de største sedanene du kan kjøpe. Her er nye Bentley Mulsanne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bentley har det ikke med å komme med nye modeller sånn i utrengsmål. Og dette er den første helt egendesignete Bentleyen siden 1930-tallet. Derfor er Mulsanne en stor begivenhet for luksusprodusenten.

Det er også en stor begivenhet for de som har tre-fire millioner og oppover å bruke på en bil. Mulsanne legger seg øverst på status-stigen og skal konkurrere om de aller rikeste kundene med blant andre Rolls-Royce, Bugatti og Porsche.

Diger bil

Her snakker vi ett stykk diger bil. Mulsanne er 5,60 m lang og Bentley har ikke gjort noen forsøk å skjule størrelsen. Den ser svær ut på bilder, og sannsynligvis virker den enda større i virkeligheten.

PS-bentley-2
PS-bentley-2

Designet er en blanding av Bentley-historie og moderne linjer. Vellykket? Tja, mottagelsen så langt har vært svært blandet.

Aston Martins supersedan kommer snart - les mer her:

Først i California

Spesielt fronten er omdiskutert. Og linjene er nesten påfallende tunge. Her er det ingen forsøk på å lage sporty luksussedan.

Bentley viser den første gang i september, på fasjonable Pebble Beach Concours D'Elegance i California. Så går turen til Frankfurt-utstillingen og Europa-debut der. Bilen skal produseres på Bentley-fabrikken i England og kommer i salg til sommeren neste år.

Les mer om verdens dyreste sedan - klikk her:

PS-bentley-5
PS-bentley-5