Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helsedirektoratet starter en massiv opplysningskampanje for å begrense influensasmitten i forbindelse med skolestarten.

Den første bølgen

– Vi tror jo nå at vi kan stå overfor den første bølgen i Norge og vi ønsker å gjøre denne bølgen så liten som mulig slik at så få som mulig blir smittet. Hvis mange følger de rådene som blir gitt i kampanjen så kan vi hindre mange syke, sier assisterende direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til TV 2 Nyhetene.

Ifølge Guldvog koster kampanjen ni millioner kroner. Den inneholder en egen opplysningsfilm som vil bli sendt på TV 2, TV Norge og andre tv-kanaler samt en informasjonsbrosjyre som alle husstander i Norge skal få i posten.

Skolestart kan øke smittepresset

Alle landets skoler, barnehager, høyskoler og universiteter, NAV-kontorer, svømmehaller, kinoer, asylmottak og krisesentre har fått plakater med råd om hvordan man forebygger influensaen.

Les også: Alt du bør vite om svineinfluensa

Over 1000 nordmenn fått påvist svineinfluensasmitte – men det reelle antallet langt høyere. Og med skolestart mandag morgen regner Helsedirektoratet med at antallet smittede vil øke kraftig.

– Vi må ta høyde for at det kan øke smittepresset ved en del skoler og barnehager slik at flere elever blir syke, sier Guldvog.

Les også: – Tamiflu gir barn mareritt