Drømmer, vennskap og kjærlighet preger livet til en gruppe kvinner, og en mann, ved en militærbase i USA. De har alle giftet seg med yrkesmilitære ektefeller, og må takle alle skrevne og uskrevne regler dette innebærer.

Serien er basert på boken "Under the Sabers: The Unwritten Code of Army Wives" av Tanya Biank. Serien produseres av ABC Television Studio, som også står bak suksessene "Frustrerte fruer" og "Grey's Anatomy".
 
Militær-"enkene"
 
Pamela Moran (Brigid Brannagh) var tidligere ansatt hos politiet i Boston. Nå er hun en hjemmeværende husmor, og lar militærmannen sin være familiens store stolthet. Men hun har likevel en liten inntekt på si; hun tjener penger ved å være surrogatmor.
 
Denise Sherwood (Catherine Bell) jobber hardt for å opprettholde bildet av en perfekt militærfrue og mor, selv om det betyr at hun må skjule et og annet blåmerke iblant¿
 
Claudia Joy Holden (Kim Delaney) er kvinnen de andre beundrer og går til for råd og veiledning. Hun er sterk og støtter sin oberstmann og hans karriere full ut, samtidig som hun håper en hemmelighet fra fortiden skal forbli skjult.
 
Roxy LeBlanc (Sally Pressman) er en livlig jente fra feil kant av byen. Hun har nettopp giftet seg med Trevor LeBlanc (Drew Fuller) etter bare å ha kjent ham i fire dager. Hun er en fersking i militærlivet, og usikker om hun vil klare å passe inn blant de andre.
Roland Burton (Sterling K. Brown) er en psykiater og gift med Joan Burton. Joan har tjent  i Afghanistan i to år, og nå er hun tilbake. Hun bærer på mange traumatiske opplevelser fra Afghanistan, og sammen forsøker de å finne sammen igjen som en familie.