En ny undersøkelse viser at glade tanker er godt for hjertet.  (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)
En ny undersøkelse viser at glade tanker er godt for hjertet. (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)

– Glade kvinner lever lengre

En ny studie viser at optimistiske kvinner har en lavere risiko for å få hjertesykdommer.

En amerikansk studie støtter opp om en tidligere studie fra Nederland som viser at menn som tenker optimistisk har mindre risiko for hjertesykdommer.

Høyt blodtrykk

Den amerikanske undersøkelsen tok for seg nesten 100.000 kvinner, og fant at kvinner med pessimistisk innstilling hadde høyere blodtrykk og kolesterolnivå enn kvinner som så lysere på livet, skriver BBC.

Optimistiske kvinner hadde ni prosent lavere risiko for å få hjertesykdom og 14 prosent lavere risiko for å dø av noen sykdom. Forskerne fulgte kvinnene over åtte år.

Til sammenligning hadde kyniske kvinner med fiendtlig innstilling mot andre 16 prosent høyere sannsynlighet for å dø i den samme perioden.

– Majoriteten av resultatene viser at en vedvarende, høy grad av negative tanker er farlig for helsen, sier dr. Hilary Tindle ved universitetet i Pittsburgh som står bak undersøkelsen.

Røyking og kosthold

En talskvinne for British Heart Foundation sier til BBC at de er klar over at negative og fiendtlige tanker kan frigi stoffer i kroppen som kan øke riske for hjertesykdom.

– Glade og negative tanker kan linkes til helsefaktorer som røyking og kosthold, som også påvirker hjertet, sier talskvinnen.