FUNNET OMKOMMET: En basehopper ble funnet omkommet etter et mislykket hopp fra Bispen ved Trollstigen. Her blir den omkomne hentet ut med helikopter. (Foto: Ole Johnny Amundsen / TV 2)
FUNNET OMKOMMET: En basehopper ble funnet omkommet etter et mislykket hopp fra Bispen ved Trollstigen. Her blir den omkomne hentet ut med helikopter. (Foto: Ole Johnny Amundsen / TV 2)

Basehopper funnet omkommet ved Trollstigen

En mann omkom etter et basehopp fra fjellet Bispen i Rauma.

Like før klokken 17.30 fikk Hovedredningssentralen melding om en basehoppulykke i Rauma. En person var observert liggende på en fjellhylle rundt 200-150 meter fra Bispesvingen på Trollstigen i Møre og Romsdal.

REDNINGSAKSJON: Et ambulansehelikopter fra Ålesund har landet på Trollstigen i forbindelse med redningsaksjonen.  (Foto: Ole Johnny Amundsen / TV 2)
REDNINGSAKSJON: Et ambulansehelikopter fra Ålesund har landet på Trollstigen i forbindelse med redningsaksjonen. (Foto: Ole Johnny Amundsen / TV 2)

Hentet ut med helikopter

Et SeaKing-helikopter fra Ørland hovedflystasjon ble sendt til stedet for å bistå i redningsaksjonen. Også et ambulansehelikopter fra Ålesund ble sendt til Bispen for å rekognosere.

Klokken 19.00 bekrefter politiet at den mannlige basehopperen er funnet død. Han ble hentet ut med helikopter og fraktet til Åndalsnes.

- Han er bekreftet omkommet, sier operasjonsleder Tore Hals ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Avdøde er ennå ikke identifisert, men skal være en mann opprinnelig fra Sør-Afrika som er bosatt i Tyskland. Mannen skal ha drevet med basehopping fra Bispen sammen med flere kamerater da ulykken inntraff.

bispen (Foto: Ole Johnny Amundsen)
bispen (Foto: Ole Johnny Amundsen)

Populært for basehoppere

Fjellet Bispen (1464 m.o.h.) ligger på toppen av turistvegen Trollstigen i Rauma kommune i Møre og Romsdal og er et populært fjell for basehoppere. Det er også enkle turruter til toppen av fjellet og er derfor mye brukt av turister.

Vitner på stedet meldte først fra at de hadde observert noe som kunne være en fallskjerm rundt 150 meter nedenfor Bispesvingen på turistvegen Trollstigen. Rundt klokken 17.45 hadde to ambulanser kommet fram til stedet.

Et kvarter senere hadde et ambulansehelikopter fra Ålesund kommet fram til stedet og rekognosert i området.

- Det er observert en person i fjellveggen ved Bispen. Ambulansehelikopteret har vært på stedet og rekognosert, men har besluttet å vente på Seaking-helikopteret som skal løfte personen ut, fortalte operasjonsleder Tore Hals i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

REDNINGSAKSJON: Både ambulansehelikopter, politi og ambulanser har kommet fram til Bispesvingen på Trollstigen i Møre og Romsdal. Vitner har observert det som skal være en fallskjerm.  (Foto: Tipser-MMS til 0225/)
REDNINGSAKSJON: Både ambulansehelikopter, politi og ambulanser har kommet fram til Bispesvingen på Trollstigen i Møre og Romsdal. Vitner har observert det som skal være en fallskjerm. (Foto: Tipser-MMS til 0225/)