Dette bildet viser kollisjonen mellom et lite fly og et helikopter over Hudson river i New York, 8. august. Fox News har intervjuet tre turister som tok bilder av ulykken akkurat da den skjedde.  Alle ni involvert i ulykken omkom. (Foto: AFP Photo/ FOX NEWS )
Dette bildet viser kollisjonen mellom et lite fly og et helikopter over Hudson river i New York, 8. august. Fox News har intervjuet tre turister som tok bilder av ulykken akkurat da den skjedde. Alle ni involvert i ulykken omkom. (Foto: AFP Photo/ FOX NEWS )

Her krasjer småflyet og helikopteret i New York

Ni personer ble drept da fly og helikopter kolliderte over Hudson River lørdag.

Amerikanske myndigheter gir nå opp håpet om å finne flere overlevende etter kollisjonen mellom et lite fly og et helikopter over Hudson River i New York lørdag ettermiddag norsk tid.

– Ingen lykkelig slutt

Borgermesteren i New York, Michael Bloomberg, fortalte i går at det var fem italienske turister og en pilot om bord på helikopteret, og tre personer på flyet, inkludert ett barn.

Det er nå funnet fire omkomne etter ulykken, skriver CNN. Den siste personen ble funnet inne i helikoptervraket. Tidligere er det bekreftet at barnet som var om bord på flyet, også er funnet.

Sjansene for å finne overlevende er nå forbi, mener Bloomberg.

– Dette har forandret seg fra å være en redningsaksjon til å bli en leteaksjon. Her blir det ingen lykkelig slutt, sa borgermesteren ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det er fortsatt uklart hvordan kollisjonen skal ha skjedd, men den svarte boksen fra flyet er funnet.

Vrakdeler haglet

Øyenvitner forteller om et voldsomt smell.

– Jeg hørte et enormt smell. Helikopteret falt som en stein og flyets vinge knakk av, forteller Buzz Nahas.

Vrakdeler haglet over deler av elvebredden og folk flyktet i panikk.

Sightseeingoperatør

Flyet, av typen Piper PA-32, tok flyet av på Teterboro flyplass i New Jersey. Helikopteret er av typen Eurocopter AS 350 og er eid av Liberty Tours, en sightseeing- og turoperatør.

Ifølge Utenriksdepartementet er ingen nordmenn involvert i ulykken.

– Vi har ikke fått meldinger om at noen nordmenn er involvert, sier Bjørn Jansen, pressekontakt for UD.

Båter fra politiet, brannvesen og kystvakten på stedet der et helikopter og et småfly havnet i elven etter å ha kollider i lufta.  (Foto: CHIP EAST/REUTERS / SCANPIX)
Båter fra politiet, brannvesen og kystvakten på stedet der et helikopter og et småfly havnet i elven etter å ha kollider i lufta. (Foto: CHIP EAST/REUTERS / SCANPIX)