Dette bildet er fra fredagens rekordhopp. Lørdag knuste de sin egen nysatte verdensrekord med 49 samtidige basehoppere.
Dette bildet er fra fredagens rekordhopp. Lørdag knuste de sin egen nysatte verdensrekord med 49 samtidige basehoppere.

Knuste sin egen rekord

Dagen etter basehoppere satt ny verdensrekord, satte de enda en ny rekord. 49 basehoppere hoppet samtidig i Eikesdal.

Lørdag hoppet 49 basehoppere ut fra Katthammaren i Eikesdal og knuste verdensrekorden flere av dem var med å sette fredag.

Hoppende fornøyd

Før de rekordhungrige basehopperne samlet seg i Romsdalen var verdensrekorden 24 basehoppere som hoppet samtidig. Fredag ble den nye rekorden 36, før gjengen slo til og mer enn doblet den gamle rekorden.

- Dette er veldig deilig, jubler Tom Erik Heimen til tv2nyhetene.no på telefonen like etter at den nye verdensrekorden var i boks.

Like etter klokken 16.30 landet hopperen ved foten av det om lag 1300 meter høye fjellet Katthammaren. Gjengen landet på et område på tre kilometer og skuelystne publikummer sørger for litt mer action enn gjengen satte pris på.

Slapp unna med en forstuet ankel

- Folk hadde parkert bilene sine uten å tenke seg seg om. En av hopperne kom bort i en under landingen. Det gikk heldigvis bra, kun en forstuet ankel, forteller Heimen og puster lettet ut.

45 menn og fire kvinner fra 13 nasjoner deltok i rekordhoppet.

- Vi organiserte hoppet med å slå ut skjermene til ulike tider. Den første gjorde det etter tolv sekunder, den siste etter et minutt, forteller Heimen.

Her kan du se nyhetsinnslaget etter fredagens rekordhopp:

331087