geelmuyden_kjøll_montasje
geelmuyden_kjøll_montasje

Geelmuyden forsvarer PR-regningen til Berit Kjøll

Hans Geelmuyden sendte regning til Berit Kjøll på over 750.000 kroner for medierådgivning.

Hans Geelmuyden forsvarer gigantregningen han sendte til Berit Kjøll på over 750.000 kroner. Geelmuyden hevder at han til og med fikk ros fra departementet og regjeringskretser for jobben de gjorde.

Les også: Kjøll brukte over 700.000 på medierådgivere

Mener rådene var gode

Han mener rådene de ga var gode og at prisen på over 3000 kroner timen er det det koster for å få råd fra landets fremste kommunikasjonsrådgivere.

Geelmuyden.Kiese har den siste uken måttet tåle kritikk for å ha gitt dårlige råd til overpris.

- Det er trist. Vi står inne for alle rådene vi har gitt og skulle vi ha kommet i en sånn prosess igjen så ville vi gitt de samme rådene på nytt, sier Hans Geelmuyden som er partner og styreformann i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese.

Han har til nå har forholdt seg taus etter at TV 2 i forrige uke avslørte at Berit Kjøll kjøpte kommunikasjonsråd for over 750.000 kroner fra Geelmuyden.Kiese under Aker-striden tidligere i år. Berit Kjøll var da statens styrerepresentant i Aker Holding.

Forsvarer prisen

Geelmuyden forsvarer også prisen på kommunikasjonsrådene han ga, 750.000 kroner for drøyt seks ukers arbeid.

- Det er omtrent like mye som det koster å ta en rettssak inn for en rettsinstans. Vi koster omtrent det samme som de beste advokatene i hovedstaden koster.

- Så det er en fair pris?

- Andre må vurdere om den er fair eller ikke, men det er et prisnivå på tjenester av ypperste kvalitet i denne bransjen, sier Geelmuyden som legger til at Berit Kjøll var fullstendig klar over prisnivået da hun engasjerte dem.

- Vi har forholdt oss til statens styrerepresentant i Aker Holding hele veien. Vi stoler på hverandre for vi har samarbeidet i mange år. Statens representant er veldig klar over hvem vi er, kvaliteten på det arbeidet vi gjør og timeprisen vår, sier han.

3500 i timen

Geelmuyden opplyser at han ikke har oppdrag på vegne av Kjøll lenger. Det ble avsluttet da Kjøll ba om å få trekke seg fra Aker Holding-styret.

Hans Geelmuyden deltok selv i kommunikasjonsteamet som bisto Kjøll. TV 2 Nyhetene får opplyst at hans timepris ligger på rundt 3500 kroner, pluss moms. Det vil si godt over 4000 kroner.

Geelmuyden.Kiese fakturerte Berit Kjøll for 249 timer, til en gjennomsnittlig timepris på over 3000 kroner, inkludert moms og gebyr, for drøyt seks uker med kommunikasjonsråd.

Berit Kjøll beskyldte blant annet Aker for å fare med løgn i kampen om sannheten rundt de omstridte transaksjonene mellom Røkkes Aker og delvis statseide Aker Solutions.

Har fått ros fra regjeringskretser

- Var det klokt av Berit Kjøll å beskylde Aker for løgn?

- Berit Kjøll må selv stå innen for det hun har sagt. Det jeg kan si er vi har fått ros fra journalister, fra oppdragsgiver, fra departementet og fra regjeringskretser for den innsatsen vi gjorde i denne tiden.

- Har Sylvia Brustad gitt dere ros?

- Vi har fått ros fra departementet og fra regjeringskretser for det arbeidet vi gjorde i denne perioden.,

- Du vil ikke si hvem i regjeringen som ga dere ros?

- Jeg sier regjeringskretser fordi vi har fått tilbakemeldinger fra høyt nivå i det norske samfunn på kvaliteten i det arbeidet vi gjorde.

- Så dere mener dere ga Berit Kjøll gode råd til en fornuftig pris?

- Vi står inne for kvaliteten på det arbeidet vi har gjort.

- Hvordan ser du på departementets håndtering saken i ettertid?

- Jeg har ikke noen kommentarer til det. Dersom anledningen byr seg og dersom vår oppdragsgiver tillater det, så presenterer vi gjerne tenkningen vår grundigere på et senere tidspunkt.

Forundret over kritikken

- Hva synes du om kritikken som er rettet mot Berit Kjøll?

- Jeg er litt forundret. Man kunne valgt å vinkle budskapet helt annerledes. Man kunne valgt å gi henne ros fordi hun er den første i det korporative Norge som reiser seg med rak rygg og taler Norges råeste kapitalist midt imot, slik at resten av samfunnet blir kjent med hva slags metoder Kjell Inge Røkke arbeider etter. Det er første gang noen har våget det.

Les også: – Det kan se ut som Kjøll blir ofret

- Bør departementet betale fakturaen for Berit Kjøll?

- Det er ikke et anliggende mellom departementet og meg, men mellom staten og Berit Kjøll.

- Hva mener du?

- Jeg håper, for Berit, at de betaler regningen.

331086

Brustad vil ikke kommentere

Sylvia Brustad er på valgkamparrangement i hjemfylket Hedmark. Hun har fremdeles Kjøll-saken og regningen på 750.000 kroner hengende over seg.

Hun vil imidlertid ikke kommentere Hans Geelmuydens påstander om at han har fått ros fra regjeringshold.

- Er du enig i at de har gjort en god jobb?

- Det er ikke det som er tema nå, om de har gjort en god el dårlig jobb. Det som er spørsmålet er at hun har tatt opp med oss om vi kan dekke den regninga. Det vurderer vi, men vi har ikke gitt noen lovnader i sakens anledning, sier Brustad.

- Har hun bedt om å få en egen informasjonsrådgiver gjennom departementet?

- Jeg kommer ikke til å kommentere noe mer nå, svarer Brustad.

- Kan Berit Kjøll ha oppfattet at det har vært en slags stilltiende avtale om at hun skal få dekket denne regninga?

- Jeg har ikke noe mer å si enn at vi har ikke gitt noen lovnader, og ut over det har jeg ingen flere kommentarer nå.

Brustad gjentar at hun raskt vil komme med en avgjørelse om Berit Kjølls utgifter.