BMW er allerede langt framme på motorteknologi. Nå planlegger de et nytt merke for de mest 'miljøvennlige' modellene.
BMW er allerede langt framme på motorteknologi. Nå planlegger de et nytt merke for de mest "miljøvennlige" modellene.

BMW med eget elbil-merke

BMW skal bygge opp et helt nyttt merkenavn. Hvorfor? Les mer her:

- Uten nye konsepter og ny teknologi, vil visse bilprodusenter ikke lenger være i markedet.

Det sier BMW-topp Norbert Reithofer til bransjenettstedet autonews.com.

Han bekrefter spekulasjoner som har gått en tid: At BMW planlegger å lansere et helt nytt merke som konsernets elbiler og øvrige "miljøvennlige" kjøretøyer skal ligge inn under.

Kommet langt


Dette skjer bare noen dager etter at Nissan/Renault publiserte bilder og informasjon om den nye elbilen Leaf som kommer på markedet neste år. Og premium-produsenten BMW vil altså også være med på leken.

Leaf blir en liten revolusjon - les mer om den her:

De skal allerede ha kommet langt med utviklingen av en elbil som blir første produkt i den nye modellserien. Det blir også spekulert i innovative to- og trehjulskjøretøyer som er spesielt beregnet på bykjøring.

For høy pris


Både BMW og erke-rival Mercedes har allerede elektriske kjøretøyer i form av elbil-versjonene av Mini og Smart ForTwo. Men så langt har de vegret seg for å bruke denne teknologien på sine egne merkevarer.

Kommer Audi R8 som elbil? Les mer her:

Samtidig har elbiler til nå blitt sett på som utpregete nisjeprodukter, både på grunn av rekkevidde, men også fordi prisen var vært for høy til at det er mulig å få til skikkelige volumer.

Strenge miljøkrav


Nå legges det imidlertid enorme ressurser i forskning, samtidig som stadig strengere miljøkrav tvinger fram nytenkning.

Når den første elbilen fra BMWs nye merkevare kommer, vil produsenten foreløpig ikke si noe om. Men utviklingen skal som sagt ha kommet langt, så vi snakker sannsynligvis i løpet av de neste par årene.