Den drepte og en annen mann satt i denne bilen da det ble skutt mot dem. (Foto: TV 2)
Den drepte og en annen mann satt i denne bilen da det ble skutt mot dem. (Foto: TV 2)

Tre personer siktet for Tøyen-drapet

Alle er siktet for overlagt drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet slo til på flere adresser i Oslo og har pågrepet og siktet tre personer for overlagt drap etter Tøyen-drapet søndag kveld.

Det er snakk om tre unge menn med somalisk bakgrunn. Alle er norske statsborgere og er godt kjent for politiet tidligere.

Les også: Våpen og narkotika funnet i razzia

Mulig hevnoppgjør

- To av de siktede er brødre født i 1987 og 1989. De to er sønner av avdøde fra drapsdommen i Skien i 1995, sier politiadvokat Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt under en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Den tredje personen som er siktet er 20 år gammel.

Mannen som ble skutt og drept på Tøyen søndag kveld var tidligere dømt for det nevnte drapet i Skien.

Alle skal ifølge Rohde tilhøre et tungt kriminelt belastet miljø.

- Sett hen til det faktum at to av de som er siktet for overlagt drap er i familie med den drepte fra en drapssak i 1995, hvor den som nå er drept var gjerningsperson, så er det klart at et hevnmotiv er et spor vi følger, sier Rohde til TV 2 Nyhetene.

Les også: Drept mann var tidligere drapsdømt

Utelukker ikke andre motiv

De tre ble pågrepet tidligere på dagen tirsdag, og vil bli avhørt tirsdag kveld eller onsdag. Politiet arbeider nå med å kartlegge hvilke roller de mener de siktede har hatt.

Selv om politiet etterforsker saken som et hevnoppgjør, utelukker de ikke at andre faktorer kan spille inn.

- Alle de tre siktede kommer fra et sterkt belastet narkotisk miljø, så vi ser jo også at andre motiver kan gjøre seg gjeldende, eventuelt en blanding, sier Rohde.

Leter etter sølvgrå Audi

I forbindelse med drapet leter politiet etter en sølvgrå Audi A6 med registreringsnummer «DJ 42338».

- Det er en bil vi mener har hatt en sentral betydning i denne saken. Vi har snakket med eieren av bilen, men vi vet ennå ikke hvor bilen befinner seg, og vi ber om publikums bistand til å få lokalisert denne bilen, sier Rohde.

Drapet søndag fant sted under en skyteepisode nedenfor Tøyensenteret i Oslo. Drapsofferet satt i førersetet på en rød Opel da han ble skutt to ganger av en mann som kom fra en sølvgrå Audi. En annen mann som satt i bilen ble lettere skadd av et tredje skudd.