Stein Kåre Kristiansen er politisk redaktør i TV 2 og har holdt seg våken gjennom hele natten for å dekke valget. (Foto: TV 2)
Stein Kåre Kristiansen er politisk redaktør i TV 2 og har holdt seg våken gjennom hele natten for å dekke valget. (Foto: TV 2)

– Et langt rødgrønt gjesp

De rødgrønnes planer for de neste fire årene er et politisk gjesp, slår politisk redaktør fast.

Politisk redaktør i TV 2, Stein Kåre Kristiansen, lot seg ikke imponere da de rød-grønne partiene i dag innkalte til pressekonferanse for å fortelle hvordan fire nye år med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV i regjeringskontorene vil bli.

– Det hadde vært lurere å legge fram noe som ble omfattet som nytt og var egnet til å skape begeistring hos velgerne, slår Kristiansen fast.

Bakgrunn: Slik skal de rød-grønne bli sittende med makta

Kommenter de rødgrønne regjeringspartiene nederst.

– Gamle nyheter

De tre partilederne Liv Signe Navarsete, Kristin Halvorsen og Jens Stoltenberg la fram en plan der de oppsummerte hva velgerne kunne forvente seg i årene fram til 2013, hvis de tre partiene får fornyet tillit hos velgerne.

– Det var et dokument som er fullstendig blottet for overraskelser, nyheter og nye tanker, sier Kristiansen som likevel ser et poeng med dagens presentasjon.

– Det er et minste felles multiplum når det gjelder politikk mellom de tre partiene, og det har en symbolverdi om at de står samlet, sammenlignet med surret som er på borgerlig side, sier redaktøren.

Les Stein Kåre Kristiansens blogginnlegg «Et selvtilfreds gjesp» her

Ulike partier

Kristiansen er opptatt av at mye av det viktige i dokumentet er det som ikke står der.

– Det er påfallende hvor mye en unnlater å snakke om her, sier han og slår fast at trepartidokumentet gjør det mulig å stille samlet som et regjeringsalternativ, selv om de går til valg på tre ulike programmer.

– De er avhengig av at for å overleve, må de gi hverandre litt frislipp i valgkampen for de sakene som gjør at de er egne partier, sier Kristiansen.

– SV har fått klima, Senterpartiet arbeidsplasser til distriktene og Arbeiderpartiet har sine kjepphester.

– Det er politisk gjesp, slår redaktøren fast.