Mari Eifring, leder av Rød Ungdom, avviser at pengene de samler inn kan brukes til terror. (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)
Mari Eifring, leder av Rød Ungdom, avviser at pengene de samler inn kan brukes til terror. (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)

Rød Ungdom samler inn penger til terrorgruppe

Rød Ungdom samlet på sin sommerleir inn penger til den palestinske motstandsgruppen PFLP, en organisasjon som står oppført på terrorlistene til både USA og EU.

Norge følger imidlertid ingen av disse listene og å støtte organisasjoner som PFLP (Folkefronten for Palestinas frigjøring) er dermed helt lovlig etter norsk lovgiving, mener Rød Ungdom

- Ikke til terror

- Pengene vi samlet inn på årets sommerleir skal gå til helsearbeid blant den palestinske befolkningen. Det kan ikke kalles terrorisme, sier leder Mari Eifring i Rød Ungdom.

Følg Mari Eifrings valgblogg på tv2blogg.no.

Leder i Kristelig Folkepartis Ungdom, Kjell Ingolf Ropstad, er imidlertid fortørnet over at Rød Ungdom samler inn penger til PFLP.

- De burde ha brukt hodet

- Rød Ungdom har ingen garantier for hvor pengene de samler inn går hen. Selv om pengene skulle gå til helsearbeid bidrar dette til å frigjøre midler hos organisasjonen, som kan bli brukt i terroraksjoner. De burde brukt hodet og samlet inn penger til for eksempel Røde Kors i stedet, sier han til DagenMagazinet.

Følg Kjell Ingolf Ropstads valgblogg på tv2blogg.no.

- Den siste store aksjonen til PFLP var 17. oktober 2001 da de drepte den israelske turistministeren Rehavam Ze'evi i Jerusalem, påpeker Ropstad. (©NTB)