Sir Alex Ferguson (Foto: MAGI HAROUN/EPA)
Sir Alex Ferguson (Foto: MAGI HAROUN/EPA)

Fransk klubb beskylder United for slavehandel

Le Havre raser etter at Manchester United hentet 16 år gamle Paul Pogba.

Manchester United mener de har sitt på det tørre, men den franske klubben Le Havre har langt ifra samme oppfatning.

Lørdag skrev United kontrakt med 16-åringen Paul Pogba. Pogba var et av de største talentene i Le Havre, og klubben mente de hadde kontrakt med Pogba kommende sesong. Det var før Manchester United meldte sin interesse.

- Ung slavehandel
For tre år siden inngikk Pogbas foreldre en avtale med Le Havre. Etter planen skulle Pogba skrive under på en «trainee-avtale» for den kommende sesongen.

- Men den har spilleren og hans foreldre avvist å oppfylle fordi Manchester United har lagt mye penger på bordet for å få sønnen til England, skriver Le Havre på sin hjemmeside.

- Mens EU, regjeringer, FIFA og UEFA har begynt å ta tak i «ung slavehandel» nøler ikke Manchester United med å rive en 16-åring vekk fra hans røtter, skriver klubben videre.

- Ranet Macheda
I mars besyldte Lazio-president Claudio Lotito United for å ha «ranet» dem for Federico Macheda da han signerte for United like etter sin 16-årsdag i august 2007.

- Alle disse spillerne blir ranet, det er klubbens fremgangsmåte. De er alltid på utsiden i forhold til det som er normal etikette, sa Lotito ifølge Daily Mail.

Han mener klubber som United utnytter fattige familier.

- De går til foreldrene og gir dem penger og viktige jobber. Dette er gutter som kommer fra fattige familier. Familiene baserer sine valg på økonomiske motiver, fortsatte den rasende Lazio-presidenten.