vegard_bjerck_skøyen
vegard_bjerck_skøyen

Siktede i Skøyendrapet løslates

Politiet mener mistanken mot den siktede direktøren (42) er svekket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet bekrefter overfor TV 2 Nyhetene at den 42 år gamle familiefaren som er siktet for å ha knivdrept Vegard Bjerck (43) 18. desember 2008 blir løslatt i løpet av dagen.

Etter det TV 2 Nyhetene erfarer vil drapssiktelsen mot mannen bli opprettholdt til tross for at han blir løslatt av politiet.

- Min klient er helt renvasket. Han har et skikkelig alibi, og det har politiet bekreftet overfor meg. De har funnet spor på PC-en hans som umuliggjør at han kan være drapsmann, sier mannens forsvarer, Knut Lindboe, til TV 2 Nyhetene.

Lindboe forstår imidlertid ikke hvorfor politiet opprettholder siktelse.

- Det er ikke noen som helst grunn til å opprettholde siktelsen mot ham. Jeg kan ikke skjønne hvorfor han skal ha den hengende over seg. Det kan ikke vare lenge, sier han.

Mistanken svekket

Politiet skal i løpet av den siste tiden ha fått inn opplysninger som svekker mistanken mot den 42 år gamle direktøren.

Politiet har den siste uken fortsatt arbeidet med å granske siktedes datamaskin. 42-åringen har forklart at han mener spor på datamaskinen vil vise at han satt og arbeidet da drapet skjedde 18. desember i fjor.

I tillegg har politiet finkjemmet mannens leilighet uten å finne tekniske spor som knytter han til drapet på Bjerck.

Politiet har heller ikke funnet spor etter en gjerningsperson på åstedet.

Overraskende vending

TV 2 får opplyst at den dramatiske vendingen i dag kommer som en stor overraskelse på den siktede og hans familie.

Den drapssiktede familiefaren ble pågrepet på vei til jobb 15. juni i år. For to uker siden ble 42-åringen fremstilt for videre varetektsfengsling, men Oslo tingrett ville løslate mannen. Tingretten mente det ikke var sannsynlighetsovervekt for at mannen har hatt tid til å utføre drapet.

Påtalemyndigheten påkjærte kjennelsen til lagmannsretten, som kom frem til at det var skjellig grunn til å mistenke ham for drapet på Vegard Bjerck.

Løslatt midt i fengslingsperioden

I kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett heter det at det er fare for bevisforspillelse og unndragelse dersom han løslates, og «fravær av andre mulige gjerningsmenn bidrar til å styrke mistanken mot siktede».

42-åringen blir løslatt midt i fengslingsperioden på fire uker. Den siktede har sittet isolert med brev- og besøksforbud i over seks uker.

Politiet har tidligere ment at herværk på biler i garasjeanlegget var bakgrunnen for at Vegard Bjerck ble drept. I politiavhør har den siktede erkjent å ha skrapet opp flere biler i garasjen. Etterforskernes teori har vært at Bjerck tok den siktede på fersk gjerning, og at siktede drepte i affekt etter å ha blitt avslørt.