KRITISERES: Amerikanske TV seere er lei av dommerne Simon Cowell, Randy Jackson og Paula Abdul. Programleder Ryan Seacrest (t.v.) er imidlertid godt likt.
KRITISERES: Amerikanske TV seere er lei av dommerne Simon Cowell, Randy Jackson og Paula Abdul. Programleder Ryan Seacrest (t.v.) er imidlertid godt likt.

«Idol»-gjengen krever millioner

...men ikke alle får det som de vil.

Det lønner seg å være dommer og programleder for «American Idol».

To uker før de nye auditionrundene starter, er Simon Cowell i forhandlinger for å få økt lønnen sin til 45 millioner dollar - nærmere 280 millioner kroner, skriver Latimes.com.

Tidligere har den kontroversielle briten tjent svimlende 220 millioner kroner i året, men nå vil han altså ha mer.

Tjener penger på sitt eget navn

Cowells ønske kommer i kjølvannet av programleder Ryan Seacrests nye kontrakt. Seacrest vil angivelig får 185 millioner kroner over en treårsperiode.

I tillegg får han rundt 92 millioner kroner for markedsføringen av sitt eget image i konkurransen.

Årsaken er at produsentene ønsker å ha den populære mannen helt for seg selv, og den nye kontrakten tillater ikke Ryan å jobbe for noen andre de tre årene.

Får neppe mer lønn

Dommer Paula Abdul, som har hatt vansker med å fornye kontrakten sin med programmet, krevde angivelig også mer lønn for å bli med i den niende sesongen av talentkonkurransen.

Les mer: Blir vraket fra «Idol»?

Hun ønsket å gå fra å tjene 24 millioner kroner i året til 74 millioner, forteller kilder nettsiden.

Men ønsket skal ha blitt avvist, og Abdul må trolig ta til takke med samme lønn som før - eller ikke få kontrakten fornyet.

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)