Mangemillionær Arthur Buchard mener Stein Erik Hagen kun kommer med selvhøytidelig vås.  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Mangemillionær Arthur Buchard mener Stein Erik Hagen kun kommer med selvhøytidelig vås. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Buchardt fnyser av Hagens flytteplaner

Stein Erik Hagen farer med selvhøytidelig vås når han hevder at han blir forfulgt av regjeringen i Norge, mener mangemillionæren Arthur Buchardt.

Torsdag fortalte Hagen at han og familien aktet å ta meg seg milliardformuen og flytte til Sveits, og han begrunnet dette med den høye formuesskatten i Norge.

Fredag hadde han ombestemt seg, og presiserte at det var barna og 90 prosent av familieformuen som kom til å flagge ut.

Barna vil vekk

Hagen begrunnet dette med at barna Nina Camilla (27), Caroline (25) og Carl Erik (20) ikke orker å bo i et land der rikfolk er uønsket.

– De har opplevd at vi blir behandlet som en pariakaste, som er uønsket her i landet av den norske regjeringen, anført av SV-leder Kristin Halvorsen. De opplevde at vi ble uthengt og kom til slutt til at de ikke orket mer, sier Hagen til VG.

Les også: Advarer unge mot å starte opp i Norge

– Selvhøytidelig vås

Mangemillionæren Arthur Buchardt fnyser av uttalelsene.

– Det er selvhøytidelig vås. Han er ikke viktig nok til å være et symbol for regjeringen, men han tror det kanskje selv, sier Buchardt til VG.

Les også: Tror Hagen flytter hjem

– Patetisk

Dagens Næringsleder karakteriserer på lederplass Stein Erik Hagens flyttemelding som «patetisk».

– Hagens uttalelse om at «Vi har ikke noe annet valg, egentlig», må kalles en av tidenes mest patetiske flyttemeldinger. Selvfølgelig har Hagen-familien et valg. Selvfølgelig har de råd til å bli, skriver avisens lederskribent, som rett nok også kritiserer regjeringens skattepolitikk. (©NTB)