reiten hagen ulltveit moe
reiten hagen ulltveit moe

Tror Hagen flytter hjem

Storinvestor Jens Ulltveit-Moe har forståelse for at Stein Erik Hagen vil flytte utenlands. Men han kommer nok snart tilbake, spår milliardæren.

Milliardæren Jens Ulltveit-Moe har stor sympati for skatteflyktningen Stein Erik Hagen, men enda mer for finansministeren Kristin Halvorsen.

Skjønner finansministeren

– Hagen føler formodentlig at hans formue er noe som er hans, som skal gå videre til barna i størst mulig skala. Kristin Halvorsen føler at han forvalter en del av nasjonalformuen en stund, og derfor har samfunnet krav på den, sier Jens Ulltveit-Moe.

– Jeg er i grunnen mye nærmere Kristin Halvorsens syn på dette. Derfor vil ikke jeg flytte ut, slår han fast.

Flyttet hjem

Ulltveit-Moe bodde selv i utlandet i 14 år, før han fikk hjemlengsel.

– Jeg bodde i utlandet i 15 år og flyttet så tilbake til Norge. Det er jeg veldig fornøyd med og det har jeg tenkt å fortsette med. Jeg har det jo ikke så aller verst da, sier Ulltveit-Moe som for tiden er på hytta.

– Synd

Et steinkast unna Stein Erik Hagens hyttepalass i Kragerø, er hytta til tidligere Sp-statsråd og Hydro-topp Eivind Reiten.

– Jeg forstår at det for Kristin Halvorsen som finansminister er kjærkomment å gjøre en rik og vellykket Stein Erik Hagen til en slags motstander. Men jeg synes det er synd at vi ikke skal kunne føre en skattepolitikk i Norge som sikrer at også disse velger å bli i landet, sier Reiten.

(Artikkelen fortsette under bildet)

hydromann_680 (Foto: TV 2)
hydromann_680 (Foto: TV 2)

Eierkapital hos staten

Eivind Reiten frykter konsekvensene av at private formuer forsvinner ut av Norge.

– Det er jo ikke det at man sitter og synes synd på en enkeltfamilier eller en eller to rike personer. Vi bare ser at konsekvensene av dette er at mer og mer av det som er eierkapital i Norge – som er kapitalbaser – befinner seg på statens hender, sier han.

Både mannen i gata og politikere på Løvebakken reagerer ulikt på Hagens utflagging. Se dem i videovinduet under.

329376