Susanne (13) får enorm støtte på en egen blogg opprettet for henne, og på nettsamfunnet Facebook etter at hun ble slept under en bil i over fire kilometer 18. juni. (Foto: Privat)
Susanne (13) får enorm støtte på en egen blogg opprettet for henne, og på nettsamfunnet Facebook etter at hun ble slept under en bil i over fire kilometer 18. juni. (Foto: Privat)

– Susanne var ute av sykesenga

I dag var mirakeljenta Susanne Auke (13) ute av sykesengen for første gang, forteller onkelen Svein Auke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 18. juni skjedde ulykken som rystet hele Norge. 13 år gamle Susanne Auke fra Slemmestad ble overkjørt – og slept over fire kilometer under en bil.

Hele tiden etter ulykken har 13-åringen vært tilkoblet respirator. Nå, en drøy måned etter ulykken, har mirakeljenta våknet fra koma, og hun puster selv.

Glede

– Det er en gledens dag for familien, naturligvis. De har jo fjernet ledningene som hun har vært knyttet til. Hun har våknet opp, er ved godt mot og samtaler med venner og kjente, sier onkelen Svein Auke til TV 2 Nyhetene.

Susanne er fortsatt innlagt på brannskadeavsnittet på Haukeland universitetssykehus, hvor hun har gjennomgått flere operasjoner etter ulykken.

Hun ble først overkjørt av en lastebil da hun skulle krysse veien med sykkelen sin, og deretter hektet opp av en personbil som kom kjørende bak.

Oppe av sykesengen

Situasjonen ble lenge betegnet som kritisk og ustabil for 13-åringen, men i dag var hun også oppe av sykesengen for første gang etter ulykken.

– Hun har fått anledning til å sitte i en rullestol i dag. Jeg vet ikke helt hvordan det har gått, men det er jo en god nyhet, sier onkelen.

Ifølge legene gror sårene fint etter hudtransplantasjonene, og hun er nå ferdig med alle operasjonen.

Situasjonen hennes betegnes likevel fortsatt som alvorlig av legene.

Opptrening på Sunnaas

Snart venter opptrening etter ulykken.

– Hun er fortsatt på Haukeland, og skal være der litt til, men det er bestilt plass til henne på Sunnaas sykehus, forteller Svein Auke.

Familien er svært takknemlig over all støtten de har fått etter ulykken. Saken er blitt omtalt over hele verden, og kjente og ukjente har formidlet sine varme tanker til familien.

– Familien er veldig glad og fornøyd over den gode behandlingen de har fått på sykehuset, og den omsorg og omtanke de har fått fra veldig mange venner, og fra mennesker familien ikke kjenner. Det har gledet familien særdeles godt, sier han.