Hagen har samlet eksklusiv kunst på hytta.
Hagen har samlet eksklusiv kunst på hytta.

Se hva Hagen flykter fra

Stein Erik Hagen varslet torsdag at han flytter til Sveits. Se hvordan han har det på hytta.

- Vi skal flytte til Zürich. Vi har kjøpt bolig og søkt myndighetene. Vi har holdt på med dette ganske lenge, sa Hagen da TV 2 besøkte finansmannen på hytta utenfor Kragerø torsdag.

TV 2 besøkte Stein Erik Hagen på hyttepalasset hans på Kragerø. Se video øverst i saken.

Skatteflyktning

Hagen oppgir formuesskatten som en av hovedgrunnene til at han velger å forlate Norge.

Stein Erik Hagen foretrekker svømmebassenget framfor fjorden når han er på hytta.
Stein Erik Hagen foretrekker svømmebassenget framfor fjorden når han er på hytta.
Familieformuen flyttes dermed ut av landet. To av Hagens fire barn flytter til Sveits i år, mens resten av familien familien følger etter neste år.

Se reportasje: Hagen flagger ut

Stein Erik Hagen har i dag sagt til flere medier at han ikke vil flytte til Sveits likevel. I går var han derimot krystallklar på at han vil bo i Sveits som sveitser og betale full skatt der.

- Sveits er ikke spesielt skattegunstig i forhold til andre land i Europa, hvis man velger å bo der på samme måte som sveitserne gjør. Altså betaler full skatt, slik jeg velger å gjøre, sa Hagen til TV 2.

Vurdere å selge hytta

Mangemilliardæren åpner også for å selge det flotte landstedet han eier utenfor Kragerø. Å besøke hytta, som kostet 40 millioner å bygge, er ikke det samme etter at barna er blitt store og har flyttet hjemmefra, mener 53-åringen.

Hytta ligger pent til utenfor Kragerø.
Hytta ligger pent til utenfor Kragerø.

- Det er så mye andre fine steder å være. Det er så masse annet man har lyst til å gjøre, og så blir man litt «tvunget» til å være her. Det blir meningsløst hvis man ikke bruker det, sier Hagen mens han viser TV 2 rundt på eiendommen.

Se video fra hytta øverst i saken!