Susanne (13) får enorm støtte på en egen blogg opprettet for henne, og på nettsamfunnet Facebook etter at hun ble slept under en bil i over fire kilometer 18. juni. (Foto: Privat)
Susanne (13) får enorm støtte på en egen blogg opprettet for henne, og på nettsamfunnet Facebook etter at hun ble slept under en bil i over fire kilometer 18. juni. (Foto: Privat)

Susanne (13) har våknet

Ble påkjørt av en lastebil og ble slept under en personbil i fire kilometer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

13 år gamle Susanne fra Slemmestad ble 18. juni påkjørt av en lastebil før hun ble slept under en personbil i fire kilometer.

- Susanne har nå våknet og er ved godt mot, sier jentas onkel til TV 2 Nyhetene.

Kan snakke og røre på seg

13-åringen ligger fortsatt på Haukeland universitetssykehus og vil nå begynne en opptreningsperiode.

- Hun kan snakke og hun kan røre på seg, sier onkelen.

Det gikk 50 minutter fra Susanne ble påkjørt til hun ble funnet under en personbil som ble kjørt av en polsk kvinne. Kvinnen hadde kjørt hjem til Vollen i Asker.

Bønner fra 100 land

I etterkant av ulykken opprettet familien til Susannen en blogg der de mottok støttehilsener og bønner fra over 100 land. For litt over to uker siden valgte foreldrene å slette bloggen, fordi de følte de gikk inn i en ny fase.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En 13 år gammel jente ble livstruende skadet etter at hun ble slept under en bil fra Slemmestad i Røyken kommune til Vollen i Asker kommune. Sykkelen hennes ble funnet 700 meter fra ulykkesstedet. (Foto: Scanpix)

- Alle de gode kommentarene vi har fått er kopiert og lagret. Vi vil igjen takke for alle som har vist omsorg og interesse for oss, skrev foreldrene i en bloggpost.

De opplyser at den enorme responsen av blant annet mail og innlegg er lagret på PC slik at datteren kan få se det når hun kommer til hektene igjen.

Kontakt med bilistene

13-åringens familie har vært i kontakt med de to bilistene som kjørte over datteren.

Les også: Familien og sjåføren har utvekslet hilsener

- De berørte partene, både familien og bilistene, har utvekslet hilsener med hverandre. Det har vært viktig for familien til jenta å uttrykke for sjåførene at det ikke har vært noe sinne med i bildet her, sier politioverbetjent Sigrid Lie ved Røyken lensmannskontor til TV 2 Nyhetene.

På vei hjem fra skolen

13-åringen var på vei hjem fra skolen på sykkel da hun ble påkjørt av en lastebil. Hun hadde gått av sykkelen og skulle krysse veien da ulykken skjedde. Mye tyder på at lastebilen sto tilnærmet stille før ulykken skjedde, og at den mannlige lastebilsjåføren ikke merket at han kjørte på noen.

Etter påkjørselen skal jenta ha blitt slengt under en personbil. Her ble hun hengende fast i fire kilometer mellom Slemmestad i Røyken kommune og Bjerkås i Asker kommune.

Føreren av personbilen var da fremme ved sitt hjemsted. Det var hun selv som oppdaget jenta som lå fastklemt under bilen hennes.