Ifølge politirapporten hevder de fire personene at nordmannen holdt dem som gisler i dette huset på Filippinene.  (Foto: AP Television News)
Ifølge politirapporten hevder de fire personene at nordmannen holdt dem som gisler i dette huset på Filippinene. (Foto: AP Television News)

Minst to personer bak drapet på nordmann

Obduksjonsrapporten etter drapet på den norske 50-åringen på Filippinene, viser at den 16 år gamle jenta ikke kan ha drept ham alene.

Obduksjonsrapporten fra rettsmedisinerne viser at 50-åringen er blitt rammet av to ulike typer knivstikk, melder lokalavisen Sun Star Cebu.

Rettsmedisiner Nestor Sator, som har obdusert 50-åringen, mener derfor at minst to personer sto bak drapet på nordmannen.

Les også: - Her holdt nordmannen gislene fanget

Måtte kle seg naken

Tre personer, 50-åringens livvakt, en 38 år gammel kvinne og en 16 år gammel jente, er siktet etter drapet. De har i avhør forklart at 16-åringen knivdrepte 50-åringen alene i selvforsvar etter at nordmannen skal ha tvunget henne til å kle seg naken.

Les mer: Drept nordmann (50) er tidligere voldtektsdømt

Holdt som gisler

Meldingen om at en norsk mann ble knivdrept i sin leide leilighet i Cebu by på Filippinene, kom mandag. Mannen skal ha holdt de tre, i tillegg til ei tolv år gammel jente, fanget i huset i ett døgn og truet dem med revolver. Et basketak oppsto angivelig i rommet da gislene fikk tatt revolveren fra 50-åringen.

Han fikk en flaske knust i hodet før han ble knivstukket. Nestor Sator mener det er mulig at flaska kuttet nordmannen opp. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2