Ifølge politirapporten hevder de fire personene at nordmannen holdt dem som gisler i dette huset på Filippinene.  (Foto: AP Television News)
Ifølge politirapporten hevder de fire personene at nordmannen holdt dem som gisler i dette huset på Filippinene. (Foto: AP Television News)

Minst to personer bak drapet på nordmann

Obduksjonsrapporten etter drapet på den norske 50-åringen på Filippinene, viser at den 16 år gamle jenta ikke kan ha drept ham alene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Obduksjonsrapporten fra rettsmedisinerne viser at 50-åringen er blitt rammet av to ulike typer knivstikk, melder lokalavisen Sun Star Cebu.

Rettsmedisiner Nestor Sator, som har obdusert 50-åringen, mener derfor at minst to personer sto bak drapet på nordmannen.

Les også: - Her holdt nordmannen gislene fanget

Måtte kle seg naken

Tre personer, 50-åringens livvakt, en 38 år gammel kvinne og en 16 år gammel jente, er siktet etter drapet. De har i avhør forklart at 16-åringen knivdrepte 50-åringen alene i selvforsvar etter at nordmannen skal ha tvunget henne til å kle seg naken.

Les mer: Drept nordmann (50) er tidligere voldtektsdømt

Holdt som gisler

Meldingen om at en norsk mann ble knivdrept i sin leide leilighet i Cebu by på Filippinene, kom mandag. Mannen skal ha holdt de tre, i tillegg til ei tolv år gammel jente, fanget i huset i ett døgn og truet dem med revolver. Et basketak oppsto angivelig i rommet da gislene fikk tatt revolveren fra 50-åringen.

Han fikk en flaske knust i hodet før han ble knivstukket. Nestor Sator mener det er mulig at flaska kuttet nordmannen opp. (©NTB)