Leteaksjon etter at en 12 år gammel gutt falt i Lysakerelva ved Røa torsdag.  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Leteaksjon etter at en 12 år gammel gutt falt i Lysakerelva ved Røa torsdag. (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Savnet tolvåring funnet omkommet

Gutten som har vært savnet i Lysakerelven siden torsdag kveld, er funnet omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter politiet overfor TV 2 Nyhetene. Gutten ble funnet like ved stedet der han ble savnet torsdag ettermiddag.

Ikke identifisert

- Det ble funnet en gutt i badekulpen hvor letemannskapene begynte å søke i dag tidlig. Det er sannsynlig at det er den savnede gutten. Personen som er funnet er ikke identifisert, men mye tyder på at det er riktig person som er funnet, sier operasjonsleder Bjørn Ølstad klokken 09.20.

Gutten ble tatt av strømmen da han badet i elven torsdag ettermiddag. Da søket etter tolvåringen ble gjenopptatt fredag morgen, opplyste politiet at de søkte etter en antatt omkommet person.

Stor vannføring

Lysakerelven er 7,4 kilometer lang og renner fra Bogstadvannet i Oslo og ut i Oslofjorden mellom Snarøya og Bygdøy. Det var sterk strøm i elva torsdag.

De to fetterne Mikkel (13) og Mads Lien (14) var på Røabanen og spilte fotball da ulykken skjedde.

- Tre gutter gikk ned for å bade. Men da de kom ned, syntes de at det var for sterkt strøm. De skulle gå opp igjen. Men han ene hoppet uti, og da ble han tatt av strømmen, fortalte guttene til TV 2 Nyhetene torsdag.

Gutten som har vært savnet i Lysakerelven siden torsdag kveld, ble fredag morgen funnet omkommet like ved stedet der han ble savnet. Dykkere fra Brannvesenet i Oslo deltok i søket. (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)