Den kanadiske musikeren Dave Carroll (41) er antakeligvis flyselskapet United Airlines verste mareritt.

Etter en flyreise i fjor oppdaget 41-åringen at hans Taylor-gitar til en verdi av 3000 dollar var blitt ødelagt. Ifølge andre reisende hadde de sett bakkepersonell behandle instrumentet svært uforsiktig da de lastet bagasjen om bord.

Krevde erstatning

Carroll kontaktet flyselskapet etter endt reise og krevde at de skulle betale for den ødelagte gitaren, men møtte lite forståelse.

Etter en lang korrespondanse med diverse kundemedarbeidere, som ifølge Carroll var mest opptatt av å legge skylden på hverandre, lovet 41-åringen at han skulle skrive en sang og lage en musikkvideo om opplevelsen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

– Jeg spurte meg selv: Hvis Michael Moore var en singer-songwriter, hva ville han gjort?, sier Carroll ifølge Daily Mail.

Fire millioner treff

Flyselskapet ante neppe omfanget av trusselen. På under tre uker har musikkvideoen «United breaks guitars» blitt sett nesten fire millioner ganger på YouTube. I tillegg får 41-åringen og hans band, «Sons of Maxwell», invitasjoner til spillejobber over hele verden.

Etter hvert som United Airlines fikk se at musikkvideoen spredte seg til å bli en internasjonal hit, bestemte de seg for å tilby Carroll en kompensasjon på rundt 1000 dollar – i reisekuponger. Carroll bad dem donere pengene til veldedighet.

Les også: Verdens beste klagebrev?

Lager to musikkvideoer til

– De vil definitivt få denne oppmerksomheten til å forsvinne, sier musikeren, som absolutt ikke har planer om å inngå våpenhvile.

Carroll sier han har skrevet to sanger til om hendelsen, som snart er klare for nettet. Den andre musikkvideoen skal ta for seg behandlingen han møtte hos flyselskapets kundebehandlere.