russisk (Foto: Skjermdump/Scanpix)
russisk (Foto: Skjermdump/Scanpix)

Kjendis-politiker reklamerer
for russisk dame-import

- Jeg har ingen moralske skrupler med det.

«Vakre koner Ukraina - Koner Ukraina søker norske menn. Se profiler og bli kontaktet-Gratis». Slik lyder en annonse på Jan Simonsens populære blogg.

Klikker man seg inn kommer man til en nettside hvor man kan søke opp damer.

«Finn din russiske skjønnhet i dag» frister siden. Det finnes også et galleri med damer og menn hvor man få ordnet både et møte, og mer, med øst-europeere.

- Ingen skrupler

- Dette har jeg overhodet ingen moralske skrupler med, sier Simonsen til «God kveld Norge».

Han forteller imidlertid at han ikke selv står bak dette.

- Det er systemet som genererer annonsene, så selv har jeg ingenting med dette å gjøre, men jeg skulle gjerne tatt æren for dette, jeg, fastholder Simonsen, som ikke har noen problemer med at det skal være mulig å finne seg en østeuropeisk kvinne på hans nettsider.

simonsen
simonsen

- Jeg hadde lett gjort det selv, jeg. Kan jeg tjene penger på en slik annonse, så er det helt flott, sier Simonsen, som er førstekandidat for Demokratene i Akershus til stortingsvalget.

Registrert i utlandet

Han sier at det overhodet ikke kan være snakk noe lovstridig i annonsene hans.

- Siden er registrert i utlandet, så det er uten tvil lovlig. Jeg har også annonser for utenlandske bettingselskaper, forteller han.

Bloggen til Simonsen har etablert seg som en side med sterke subjektive meninger om mangt. Selv er han opptatt av at det skal være høyt under taket.

- Bloggen har hatt stor oppslutning, og jeg har lagt lista veldig høyt. I løpet av hele tiden jeg har holdt på har jeg sensurert tre innlegg, som åpenbart var lovstridige. Det var innlegg som oppga navn på drapsmenn som ikke var blitt dømt, og lignende forteller han.

Fjerner ikke rasisme

Rasisme fjerner han konsekvent ikke.

- Jeg mener en del rasistiske innlegg likevel holder seg innenfor norsk lov. Når jeg skriver innlegg om Israel kommer det for eksempel alltid mye jødehets, men jeg synes det er bedre å la grumset komme ut, uttaler den tidligere FrP-politikeren.

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)