Høyre leder Erna Solberg (til venstre) mener at Frp leder Siv Jensen (til høyre) mangler lederegenskaper.  (Foto: Lise Åserud/SCANPIX)
Høyre leder Erna Solberg (til venstre) mener at Frp leder Siv Jensen (til høyre) mangler lederegenskaper. (Foto: Lise Åserud/SCANPIX)

Solberg: Siv Jensen mangler lederegenskaper

Høyre-leder Erna Solberg mener at Frp-leder Siv Jensen ikke har lederegenskaper.

Solberg vil at EU-debatten skal bli en del av valgkampen, og mener i den forbindelse at Jensen avslører manglende lederegenskaper ved ikke å klare å si ja eller nei til EU.

Må ta standpunkt

– En med ambisjoner om å lede landet kan ikke backe ut på et så viktig standpunkt i forhold til Norges posisjon i Europa. Siv svikter når det gjelder å ta på seg nasjonale lederoppgaver. Det er rett og slett mangel på lederskap, sier Solberg til Dagbladet.

Solberg er bombesikker på at Norge innen ti år er medlem av EU. Frps utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund sa onsdag til Dagens Næringsliv at det ikke haster å ta stilling til spørsmålet om norsk medlemskap i EU.

Krever ikke «ja»

– Det er jo et paradoks. Frp sier at de vil ha folkeavstemning på om vi skal ha bompengefinansiering, men har ingen problemer med å flagge sitt standpunkt. Da bør det gjelde for EU-saken også, sier Solberg.

Hun gjør det klart at hun ikke krever at Frp skal være for EU, men hun forlanger et standpunkt fra partiet. (©NTB)