En tre år gammel gutt er savnet etter at en båt tok fyr på Norddyrøy på Frøya onsdag ettermiddag.  (Foto: Trond Hammervik/SCANPIX)
En tre år gammel gutt er savnet etter at en båt tok fyr på Norddyrøy på Frøya onsdag ettermiddag. (Foto: Trond Hammervik/SCANPIX)

Barn funnet død etter båtbrann

Trolig tre år gammel gutt som var savnet etter båtbrannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et barn er funnet død i båtvraket som er trukket opp på land ved Bonenget i Frøya i Sør-Trøndelag i ettermiddag. Det bekrefter fungerende lensmann i Frøya, Dagfinn Herskedal til TV 2 Nyhetene.

Det brøt ut brann i en cabincruiser som lå til kai ved Bonenget i 12-tiden. I forbindelse med brannen ble en tre år gammel gutt meldt savnet. Han var sett i nærheten av båten like før brannen brøt ut.

Leter med dykkere

Barnets familie er på stedet.

- Politi, brannvesen og ambulanse er på stedet. Et redningshelikopter med dykkere lander ved 13-tiden, sa operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Viktor Pedersen, til tv2nyhetene.no tidligere i dag.

Sivilforsvaret ble kalt inn for å gjøre søk på land.

Like før klokken 14 ble det forberedt et søk i det utbrente skroget. Men båten var for varm til at den kunne gjennomsøkes umiddelbart. Ved 18-tiden ble det imidlertid klart at et omkommet barn ble funnet i det utbrent båtvraket.

bonenget frøya (Foto: Tipser-MMS til 0225/)

Ikke spredningsfare

Tidligere på dagen ble det iverksatt søk i havnebassenget med dykkere, og søk på land med hunder. Det ble også opprettet et kommunalt kriseteam som tar seg av de pårørende.

Ingen andre var savnet, og det var heller ikke fare for at brannen skulle spre seg til andre båter. Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

.

froya_680 (Foto: TV 2)